Un nou asezamant monahal in Eparhia Ramnicului

Ieri, 9 august 2009, in Duminica a IX-a dupa Pogorarea Duhului Sfant, in satul Gruiul Lupului, din comuna Racovita, judetul Valcea, a avut loc slujba de sfintire a locului si punerea pietrei de temelie pentru constructia unui nou asezamant monahal.

Slujba tarnosirii paraclisului unde urmeaza sa fie tinute sfintele slujbe pana la ridicarea noului sfant locas si a Sfintei Liturghii Arhieresti a inceput la orele 09:30, si a fost savarsita de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Biserica Sfintei Manastiri a primit doua hramuri: „Sfintii Trei Ierarhi” si „Sfantul Gherasim de la Iordan”. Ctitorul principal este familia Comanici Adela alaturi de alti crestini ortodocsi. Staret al acestui sfant asezamant a fost instalat Preacuviosul Ieromonah Macarie.La acest fericit eveniment au fost prezenti: Parintele Arhimandrit Dr. Vartolomeu Androne, Exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului, Parintele Ioan Dinica, Secretar Eparhial, reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, precum si o seama de preoti si credinciosi din parohiile vecine.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

.

10 August 2009

Vizualizari: 224

Voteaza:

Un nou asezamant monahal in Eparhia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE