Un nou consilier patriarhal

Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Romane, condus de ing. Leonard Ciofu, consilier patriarhal coordonator, are de la inceputul lunii februarie inca un consilier pentru grupurile speciale de pelerini, informeaza Ziarul Lumina. Parintele consilier patriarhal Dinu Pompiliu, a carui activitate este dedicata grupurilor profesionale speciale din societatea romaneasca, vine sa intensifice activitatea misionara realizata de Patriarhia Romana prin calatoriile duhovnicesti la locurile sfinte ale Ortodoxiei.

Pelerinajul este un memorial-vizual al locurilor unde s-a aratat in lume iubirea si lucrarea minunata a lui Dumnezeu pentru oameni si prin oameni, dupa cum spunea Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, si se desfasoara pentru a intensifica rugaciunea si viata spirituala in general. Noua dimensiune a Sectorului de Pelerinaje al Patriarhiei Romane care se adreseaza categoriilor speciale prin formare si activitate profesionala este un efort in plus de a arata tuturor celor interesati ca rolul pelerinajului este si cel al cunoasterii istorice, al imbogatirii informationale, dar mai ales si cel al formarii sufletesti. „Pelerinajul este o scoala a Duhului Sfant si ii invitam pe toti sa o urmeze, iar aceasta noua deschidere a Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Romane este un alt mod de iesire a noastra in cetate, catre lume. Ce bogatie si ce castig real este pentru profesori de exemplu sa faca la fata locului ore de arheologie biblica! Cu siguranta poti vorbi mult mai frumos elevilor si tuturor celor dragi cu care te intalnesti despre activitatea Mantuitorului Hristos dupa ce ai fost pelerin in Tara Sfanta. Este important ca atunci cand insotesti pe cineva in pelerinaj, sa ii cunosti preocuparile si sa-i oferi ceea ce are nevoie, iar noi avem foarte multe lucruri frumoase pe care trebuie sa le marturisim“, ne-a spus parintele consilier patriarhal Dinu Pompiliu.

Pentru toate acestea munceste foarte mult parintele Dinu Pompiliu si impreuna cu cei din echipa dansului realizeaza o baza de date foarte solida cu potentiali pelerini. Se preocupa de exponentii tuturor categoriilor, medici, oameni de stiinta, oameni care conduc cetatea, societatea, fiind convinsi ca acestia la intalnirea cu locuri istorice de rezonanta in care au vietuit personalitati bisericesti si politice extraordinare isi dau seama de vocatia extraordinara pe care o au si astfel se ancoreaza solid la viata bisericii. „Pentru noi pelerinajul este o sarcina misionara, de marturisire, ca sa putem sa sustinem real viata Bisericii. Toate pelerinajele se desfasoara cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la costuri aproape minime, iar scopul nostru nu este unul concurential, ci unul ziditor de suflete“, ne-a mai spus noul consilier patriarhal.

Pelerinajul si intalnirea cu locurile sfinte sunt foarte importante, dar foarte important este si cum rodesc in sufletul fiecaruia acestea. „Foarte importanta este comuniunea dintre participanti, precum si intalnirea pe care o avem noi slujitorii cu fiecare dintre ei dupa pelerinaj, in biserica. Imi doresc foarte mult ca prin pelerinajele pe care le voi organiza sa reusesc sa investesc in oameni, centrand totul pe comuniunea in Sfanta Liturghie“, a spus pr. Dinu Pompiliu.

Pr. dr. Dinu Pompiliu - scurt CV


Pr. dr. Dinu Pompiliu s-a nascut in 1958 in comuna Negresti, judetul Arges. Dupa terminarea Seminarului Teologic „Radu Voda“ din Bucuresti, a absolvit in anul 1984 cursurile Institutului Teologic de grad universitar Bucuresti. Din 2004 este secretarul Comisiei de studii teologice a Academiei Romane, in cadrul careia a organizat conferinta „Stiinta si Teologie“, fiind si un colaborator constant al Radio Trinitas, Trinitas TV si „Ziarului Lumina“. Din 2007 este doctor in filozofie, iar in prezent este doctorand in teologie, avand si o bogata activitate stiintifica. In perioada 2002-2014 a fost protoiereu al Protopopiatului 3 Capitala, in cadrul caruia a desfasurat foarte multe activitati pastoral-misionare. Este paroh la Biserica Serban Voda din Capitala, desfasurand o bogata activitate administrativa.

Sursa: basilica.ro

.

08 Februarie 2014

Vizualizari: 320

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE