Un an de la moartea Parintelui Arsenie Papacioc

Vineri, 13 iulie, incepand cu ora 17.00, in Aula Magna a Universitatii "Ovidius” (bdul. Mamaia, nr. 124) se va desfasura simpozionul "Arsenie Duhovnicul”. Printre cei care vor vorbi despre personalitatea parintelui se numara: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Arhim. Andrei Tudor, staretul manastirii Dervent, pr. Iustin Petre, staretul manastirii "Sf. Ioan Casian”, pr. Ilarion Ion de la manastirea Crucea si pr. Cezar Axinte.

La sfarsitul evenimentului IPS Teodosie va lansata cartea "Teme augustiniene” a protos. dr. Arsenie Obreja, aparuta la editura Arhiepiscopiei Tomisului.

Sambata, 14 iulie, incepand cu ora 8.45, din incredintarea PF Daniel, Patriarhul Romaniei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie, iar de la ora 11.00 va oficia slujba parastasului de un an de la mutarea la Domnul a parintelui Arsenie Papacioc la manastirea "Sfanta Maria” din Techirghiol.

Parintele Arsenie s-a nascut in data de 15 august 1913, in comuna Perieti din judetul Ialomita. La varsta de 36 de ani a primit calugaria la manastirea Sihastria, judetul Neamt. Un an mai tarziu, pe data de 26 septembrie 1950 a fost hirotonit preot la manastirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Parintelui Ilie Cleopa.  

A suferit multi ani de inchisoare si prigoana comunista alaturi de Parintele Iustin Parvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic si multi altii. Din anul 1976 a fost  duhovnic al manastirii "Sfanta Maria” din Techirghiol. Numit si "duhovnicul de la Malul Marii”, Parintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai Romaniei. A avut o evlavie deosebita fata de Maica Domnului, al carei ajutor ne-a sfatuit sa il cerem neincetat.

Sursa: arhiepiscopiatomisului.ro

Pe aceeaşi temă

13 Iulie 2012

Vizualizari: 564

Voteaza:

Un an de la moartea Parintelui Arsenie Papacioc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE