Un nou dirijor al corului catedralei Mitropolitane

 

Incepand din luna august 2007, conducerea corului catedralei mitropolitane in Cluj a fost incredintata, printr-o hotarare a Consiliului Eparhial Pr. prof. dr. Vasile Stanciu de la Facultatea de Teologie din Cluj. Noul dirijor ii urmeaza la conducerea coralei Catedralei, venerabilului parinte profesor Ioan Brie, cel care a dirijat-o mai bine de sase decenii.

 

In toamna anului trecut, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu acorda parintelui profesor Ioan Brie, Crucea patriarhala din partea Preafericitului Teoctist, la implinirea a sase decenii de munca ca dirijor corala Catedralei mitropolitane. Acest gest simbolic este o recunoastere a faptului ca intreaga activitate a parintelui profesor este exemplul unei vieti de slujire pusa in slujba Bisericii, prin recuperarea si valorificarea unui bogat tezaur liturgic si de colinde, prin formarea multor generatii de coristi si oameni de muzica, precum si prin consacrarea unui stil liturgic unic in Catedrala.

 

Catedrala din Cluj a avut dirijori de prestigiu, ca Laurentiu Curea, Vasile Petrascu si Augustin Bena care au dat corului o valoare de necontestat in viata culturala si religioasa clujeana. In acest sir de ilustri inaintasi, se inscrie si personalitatea si activitatea parintelui profesor Brie, care va ramane un reper major pentru slujitorii si coristii care vor urma.

 

Parintele profesor Vasile Stanciu, noul dirijor al corului Catedralei preia misiunea de a continua traditia muzicala clujeana, in fruntea uneia dintre cele mai vechi si respectate formatii corale din Transilvania.

 

Biroul de presa

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

 

.

18 Octombrie 2007

Vizualizari: 911

Voteaza:

Un nou dirijor al corului catedralei Mitropolitane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE