Un grup de detinute, in vizita la Manastirea Nicula

Avand in vedere ca ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului, Penitenciarul Gherla a organizat pentru femeile private de libertate de la sectia exterioara din Cluj-Napoca, o vizita duhovniceasca la Manastirea Nicula.

Au fost selectate 13 detinute, criteriile tinand cont de comportamentul din perioada de detentie, care si-au petrecut cateva ore in incinta manastirii.Grupul a fost primit de unul dintre vietuitorii manastirii, care a prezentat un scurt istoric al asezamantului monahal de pe dealul de la Nicula si al icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de aici, dupa care fiecare s-a inchinat acestei icoane si impreuna au cantat cateva pricesne in cinstea Maicii Domnului.

Parintele staret, arhimandritul Andrei Coroian le-a citit rugaciuni si le-a pus la suflet cuvinte folositoare: „Cand ne rugam catre Dumnezeu si catre Maica Domnului, atat sa ne rugam: „Doamne, ajuta-ma sa te cunosc si invata-ma sa te iubesc”. Daca inveti sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa-L iubesti, esti fericit, pentru ca, vedeti, aici, pe pamant, cand gasesti o persoana deosebita si ajungi sa o cunosti si sa o iubesti, esti fericit. Cu atat mai mult cand cunosti Persoana Suprema, Care e insasi iubirea, insasi fericirea si insasi frumusetea. Noi nu numai ca avem acces la fericire, ci suntem chiar destinati fericirii!”.

Vizita femeilor de la sectia exterioara a Penitenciarului Gherla la Manastirea Nicula a avut un impact puternic asupra acestora, atat din punct de vedere spiritual, cat si din punctul de vedere al integrarii lor in comunitate.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

03 August 2011

Vizualizari: 431

Voteaza:

Un grup de detinute, in vizita la Manastirea Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE