Un nou staret pentru Manastirea Golia din Iasi

Marţi a avut loc la Mănăstirea Golia instalarea în demnitatea de stareţ a părintelui Serafim Nastasiu de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi în prezenţa părintelui arhimandrit Nichifor Horia, stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi şi exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Rânduiala instalării a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii.

La final, părinţii Mănăstirii Golia au făcut metanie şi au luat binecuvântare de la noul stareţ, conform rânduielii. Părintele Serafim Nastasiu şi-a propus ca în noua ascultare să intensifice viaţa duhovnicească a mănăstirii şi să îndrume obştea pe calea mântuirii.

Părintele ieromonah Serafim Nastasiu s-a născut în data de 1 februarie 1972 în oraşul Iaşi.

În anul 1996 a terminat Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar în anul 2007 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, precum şi un master în Teologie, secţia Sistematică, în anul 2010. În anul 1998 a intrat în obştea Mănăstirii Bârnova, iar din 2006 este vieţuitor al Mănăstirii Golia.

Tudorel Rusu
Site: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Noiembrie 2014

Vizualizari: 876

Voteaza:

Un nou staret pentru Manastirea Golia din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE