Vernisarea Expozitiei de icoane "Ortodoxie si arta" de la Babeni

Sambata, 1 septembrie 2012, in cadrul celei de a 41-a editii a Festivalului folcloric „La Izvorul Dorului” din orasul Babeni, judetul Valcea, a avut loc vernisarea Expozitiei de icoana "Ortodoxie si arta".

Expozitia a reunit lucrarile tinerilor participanti la tabara de creatie "Icoana fereastra catre Dumnezeu", in perioada 20-25 august 2012 la Calimanesti.

Tabara a fost organizata de catre Arhiepiscopia Ramnicului impreuna cu Organizatia World Vision International si a Centrul de Creatie si Promovare a Culturii Traditionale Valcea, care au sustinut parteneriatul parohiilor Francesti I, Babeni si Troianu din Protoieria Ramnicu Valcea.

Prezent la eveniment, Pr. Constantin Olariu, Inspector cu Catehizarea Tineretului in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, a transmis mesajele de binecuvantare ale Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si ale Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, care descopera continua purtare de grija fata de tinerii fii duhovnicesti, carora le-au apreciat eforturile de a marturisi credinta crestina prin pictarea icoanei ortodoxe.

Tinerii plasticieni sunt membri ai Cercului de pictura "Dialog plastic" organizat in cadrul Casei de Cultura din Babeni unde, incepand cu anul 2003, se organizeaza saptamanal, cu sprijinul CJCPCT Valcea, cursuri de initiere si perfectionare. Majoritatea acestora au fost premiati la numeroase concursuri judetene si nationale de arta plastica.

Cercul de pictura este coordonat de Parintele Emil Radulescu de la Parohia Babeni I si de Doamna Mioara Comanescu-Plop, profesor de arta plastica in cadrul CJCPCT Valcea. In cadrul creatiilor lor, tinerii dezvolta diverse teme, pornind de la pictura cu subiect religios, icoana pe lemn sau sticla, la peisaje, portrete, fotografie si chiar grafica.

In cadrul Centrului parohial pentru tineri al Parohiei Babeni I, a fost organizat si un atelier de teatru religios, coordonat de catre Dl. Bogdan Popian.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor de cultura din judetul Valcea, preoti din comunitatile invecinate, copiii participanti la tabara de creatie insotiti de parinti, precum si locuitori ai orasului Babeni.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Septembrie 2012

Vizualizari: 272

Voteaza:

Vernisarea Expozitiei de icoane "Ortodoxie si arta" de la Babeni 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

expozitie icoane

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE