Vizita canonica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, in Episcopia Giurgiului

In zilele de 22 si 23 aprilie 2010, la invitatia Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de o delegatie de ierarhi, preoti si diaconi, va efectua o vizita canonica in Episcopia Giurgiului.

Intampinarea alesilor oaspeti va avea loc joi, 22 aprilie la Manastirea "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din Giurgiu, unde, dupa rostirea cuvantului de intampinare de catre Preasfintitul Parinte Ambrozie, se va savarsi, in prezenta Prefericitului Parinte Patriarh, o slujba de Te-Deum, urmata de inaugurarea resedintei episcopale a Episcopiei Giurgiului.

Vineri, 23 aprilie, la sarbatoarea Sf. M. Mc. Gheorghe, ocrotitorul Sfintei Episcopii a Giurgiului, manifestarile religios-culturale vor debuta cu procesiunea ierarhilor, a soborului de preoti si diaconi, precum si a credinciosilor, de la sediul administrativ al Episcopiei Giurgiului pana la Catedrala Episcopala „Adormirea Maicii Domnului". Procesiunea va fi urmata de slujba de resfintire a catedralei episcopale, care va fi savarsita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, prilej cu care sfantul locas va primi cel de-al doilea hram: Sf. M. Mc. Gheorghe, ale carui sfinte moaste vor fi aduse si asezate intr-un loc special amenajat spre a fi venerate de credinciosi. Astfel, in urma amplelor lucrari de restaurare si infrumusetare, sfantul lacas, imbracat in haina de sarbatoare, va primi harul dumnezeiesc sfintitor prin rugaciunile Preafericirii Sale.

Dupa savarsirea slujbei de resfintire, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va savarsi Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, de preoti si diaconi.

Tot in ziua de 23 aprilie, in cadrul vizitei canonice in Eparhia Giurgiului, Preafericirea Sa va inaugura Asezamantul Social „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil" din localitatea Slobozia, in cadrul caruia functioneaza un centru de recuperare pentru mame si copii, victime ale violentei in familie. In continuare, Preafericitul Parinte Daniel va vizita si Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul", unde va fi intampinat de corpul profesoral si de elevii acestei institutii de invatamant teologic din mun. Giurgiu.

Manifestarile religios-culturale dedicate Sf. M. Mc. Gheorghe se vor incheia cu inaugurarea de catre Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a Strazii Episcopiei, pe care se afla sediul administrativ al eparhiei noastre. Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua si o vizita la Muzeul Eparhial si Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret Sf. Ioan Valahul din incinta sediului administrativ al Episcopiei Giurgiului, unde va avea loc lansarea cartii teologului, profesorului si academicianului Nichifor Crainic intitulata "Teologie si Filosofie", editata de Centrul Cultural Nichifor Crainic al Episcopiei Giurgiului.

BIROUL DE PRESA AL EPISCOPIEI GIURGIULUI

19 Aprilie 2010

Vizualizari: 555

Voteaza:

Vizita canonica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE