Vizita la santierul de restaurare al bisericii de lemn 'Sfantul Nicolae'

Luni, 8 iunie, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu părinţii consilieri de la Centrul Eparhial şi cu părinţii protoierei, a vizitat şantierul de restaurare al bisericii de lemn „Sfântul Nicolae“, monument istoric şi de arhitectură populară religioasă din loc. Călugăreni, judeţul Giurgiu.

Refacerea şi reconstituirea bisericii de lemn - monument istoric din com.

Călugăreni, Sat. Călugăreni, Jud. Giurgiu, se face la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al Episcopiei Giurgiului, într-o hală din incinta Mănăstirii Sf. Ioan Rusul, cu implicarea şi sub supravegherea unei echipe de arhitecţi coordonate de Arh. Valer Crişan.

Biserica de lemn din Călugăreni a fost construită la începutul sec. XIX, fiind considerată monument de arhitectură populară religioasă. Importanţa edificiului este dată de sistemul constructiv, unic în această zonă, prin îmbinările existente ale lemnului, frumuseţea picturii iconostasului, pictură naivă ţărănească, bolta cu nervuri cu caracter atipic, uşa şi elementele de feronerie. Sistemul constructiv este valoros din punct de vedere arhitectural, fiind singura „Biserică de lemn” ce prezintă acest tip de îmbinare prin chertarea verticală a stâlpilor şi îmbinarea blănilor între stâlpi.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iunie 2015

Vizualizari: 114

Voteaza:

Vizita la santierul de restaurare al bisericii de lemn 'Sfantul Nicolae' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE