Ziua Eroilor la Catedrala din Urziceni

La 40 de zile de la Învierea Domnului, creştinii sărbătoresc Înălţarea Domnului. Această zi a fost aleasă şi pentru comemorarea eroilor în Biserica Ortodoxă.

Joi, 9 iunie 2016, după ce au oficiat Sfânta Liturghie, preoții slujitori ai Catedralei din Urziceni au mers împreună cu credincioșii la Monumentul Eroilor aflat în vecinătatea sfântului locaș.

Conform tradiției s-a săvârșitslujba parastasului pentru eroii neamului. Părintele Adrian Lucian Scărlătescu a elogiat viața a doi eroi din primul război mondial: preotul Nicolae Furnică și publicistul NicolaeTomescu Baciu. De asemenea, părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a pomenit pe tânărul urzicenean Ștefan Ciprian Cezar erou al Revoluției din 1989.

Cu această ocazie copiii de la Grupul de Cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe, dirijați de părintele diacon Marian Petre au interpretat cântece patriotice.

La acest eveniment emoționant au fost invitați și elevii de la Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu. Aceștia au participat în număr mare și în semn de prețuire pentru vitejia înaintașilor au depus flori la Monumentul Eroilor.

10 Iunie 2016

Vizualizari: 174

Voteaza:

Ziua Eroilor la Catedrala din Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE