Ziua Eroilor la Sibiu

Praznicul Inaltarii Domnului si Ziua Eroilor au fost marcate la Sibiu prin Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala mitropolitana de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si un sobor de preoti si diaconi. Ierarhul a participat apoi, la manifestarile organizate in memoria celor cazuti pe fronturile de lupta.Sute de sibieni au venit la Catedrala mitropolitana pentru a participa la slujba de la praznicul prin care se incheie ciclul liturgic post-pascal. Preotii si diaconii de la Catedrala “Sfanta Treime” au format un sobor slujitor, condus de IPS Mitropolit Laurentiu. Raspunsurile liturgice au fost date de corala “Timotei Popovici” a Catedralei din Sibiu, slujba religioasa fiind deosebita la aceasta mare sarbatoare a crestinatatii. In cadrul Sfintei Liturghii, tanarul teolog Mihai Roman a fost hirotonit diacon.

Asa cum se obisnuieste in toate bisericile din tara, la Sfanta Liturghie au fost pomeniti toti inaintasii care si-au dat viata pentru apararea patriei si pentru pastrarea idealului romanesc.

“Florile recunostintei noastre”

Manifestarile dedicate Zilei Eorilor au continuat la Sibiu in fata Casei de Cultura din centrul orasului, unde sta ridicat spre memorie si cinstire vesnica un frumos monument inchinat eroilor din cetatea transilvana. Prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu, primarul Johannis Werner Klaus, ofiteri si militari, politicieni si studenti s-au adunat la monumentul amintit pentru a-i comemora si a le aduce un omagiu jertfitorilor pentru tara. IPS Mitropolit Laurentiu a oficiat impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, o slujba de pomenire, urmata de un cuvant prin care a evocat memoria vesnic vie a eroilor neamului.

“Pomenim eroii neamului in aceasta zi mareata a crestinismului, cand Mantuitorul S-a inaltat de pe pamant la cer, incheindu-si activitatea Sa pamanteasca de mantuire a lumii. Inaltandu-se la Cer, Mantuitoriul Hristos a pregatit pentru firea umana locuri de mare demnitate, locuri pe care le-au ocupat eroii si martirii neamului nostru. Ii cinstim astazi, mai intai de toate, printr-o rugaciune, care aduna toata dragostea noastra intr-un buchet, pus acum sus, pe masa Imparatiei. Am adaugat si florile recunostintei noastre, prin coroanele care au impodobit monumentele ridicate in cinstea acestor mari oameni ai poporului nostru si sfinti ai lui Dumnezeu. Biserica ii trece pe eroi in randul celor care s-au invrednicit de cinstea pe care o asteaptam dincolo si anume de viata cea vesnica”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane de flori si cu parade militara, aceleasi manifestari fiind organizate mai apoi si la monumentul eroilor din Dumbrava Sibiului. Intr-una din salile Casei de Cultura, s-a organizat pentru aceasta zi o expozitie foto si documentara despre luptele si izbanzile romanilor pe fronturile marilor razboaie, eveniment la care au participat un numar mare de sibieni.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

24 Mai 2012

Vizualizari: 411

Voteaza:

Ziua Eroilor la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE