Ziua Inaltarii Sfintei Cruci in Catedrala Arhiepiscopala din Galati

In ziua Inaltarii Sfintei Cruci, Sfanta Liturghie a fost savarsita in toate bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

La Catedrala Arhiepiscopala din municipiul Galati, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a participat la procesiunea cu racla ce adaposteste o particica din lemnul Sfintei Cruci, aflata in patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmata de randuiala speciala de scoatere a sfintei cruci spre inchinare.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintia Sa a oficiat slujba parastasului pentru cei adormiti si pentru victimele inundatiilor din ultimele zile din judetul Galati.

In acest context, ierarhul Dunarii de Jos a reinnoit apelul la solidaritate frateasca cu scopul de a desfasura colecte in bani si alimente de prima necesitate, in toate parohiile din eparhie. Actiunea de strangere a acestor fonduri si bunuri se va face nu numai in cadrul sfintelor slujbe, ci si prin deplasarea in parohie a membrilor din Consiliul si Comitetul parohial, sub coordonarea pc. preoti, in toate celelalte zile ale saptamanii.

Sursa: edj.ro

.

14 Septembrie 2013

Vizualizari: 218

Voteaza:

Ziua Inaltarii Sfintei Cruci in Catedrala Arhiepiscopala din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE