Ziua internationala a persoanelor cu handicap sarbatorita si la Alba Iulia

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia organizeaza cea de-a IV-a editie a programului „Bucuria Darului” pentru a sarbatori ,,Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap”, in data de 3 decembrie 2012. Actiunea va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia, incepand cu ora 16.00.

Cu aceasta ocazie este pregatit un program de colinde, sustinut de Corul Seminarului Teologic Ortodox Alba Iulia, coordonat de Pr. Prof. Dr. Nicolae Toparcean; Corul Centrului Pilot Sf. Meletie Alba, format din persoane cu deficiente de auz si vorbire si persoane cu handicap, coordonat de Pr. Petru Hasegan. Programul se bucura de participarea solistului de muzica usoara Alin Ignat, castigatorul a mai multor premii nationale si internationale, a solistului de muzica canto-clasic Alex Dorian Bodea, absolvent al Liceului de Muzica si Arte Plastice Alba Iulia, a surorilor Gianina si Mihaela Buzan, soliste de muzica populara, alaturi de solistii Centrului de Cultura Augustin Bena Alba Iulia, grupul ,,Primavera” si alti interpreti din comunitatea noastra.

De asemenea, va fi organizata: o expozitie cu decoratiuni de Craciun, confectionate de beneficiarii centrului, iar la final vor fi oferite pachete cadou pentru 250 de persoane cu handicap, atat beneficiari ai Centrului Pilot Sf. Meletie Alba, cat si din comunitate.

In anul 1992 Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, consacrata analizei implementarii Programului Mondial de Actiune privind persoanele cu handicap, a decretat ziua de 3 decembrie ca: ZIUA INTERNATIONALA DE SOLIDARITATE CU PERSOANELE CU HANDICAP. Sarbatorirea anuala a Zilei internationale de solidaritate cu persoanele cu handicap are ca obiectiv promovarea intelegerii dizabilitatii si mobilizarea tuturor pentru asigurarea unei vieti demne, egale din punct de vedere a drepturilor si bunastarii persoanelor cu dizabilitati.

Sursa: reintregirea.ro

03 Decembrie 2012

Vizualizari: 737

Voteaza:

Ziua internationala a persoanelor cu handicap sarbatorita si la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE