Ziua Jandarmeriei sarbatorita la Galati

Joi, 3 aprilie a.c., la Catedrala arhiepiscopala din municipiul Galati a avut loc traditionalul eveniment liturgic si misionar dedicat aniversarii a 164 de ani de existenta a Jandarmeriei Romane.

Anul acesta, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in Catedrala arhiepiscopala a Dunarii de Jos, un ales sobor de preoti si diaconi au savarsit slujba de Te-Deum, in cadrul careia au fost inaltate rugaciuni de multumire si invocare a ajutorului lui Dumnezeu asupra celor care vegheaza si contribuie in mod substantial la mentinerea ordinii publice si a pacii sociale.

La eveniment au participat angajatii Inspectoratului Judetean de Jandarmi-Galati, in fruntea carora s-a aflat dl colonel Vasilica Danut, inspector sef al Jandarmeriei Galati.

, dar si familiile acestora.

La final, au fost impartite iconite tuturor jandarmilor participanti.

***

Institutia Jandarmeriei a aparut in epoca moderna, in cadrul procesului istoric al formarii si dezvoltarii societatii romanesti, din necesitatea existentei unei forte menite sa actioneze pentru mentinerea si realizarea ordinii interne. La 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica promulga Legiuirea pentru reformarea Corpului Slujitorilor in Corp de Jandarmi, lege care-i dadea statut juridic, legitimand-o in fata celorlalte arme si a natiunii romane.

Buna cooperare si sprijinul acordat de-a lungul vremii de reprezentantii Jandarmeriei cu prilejul marilor evenimente bisericesti din municipiul Galati, precum si cu ocazia procesiunilor, pelerinajelor, sfintirilor sau a hramurilor de biserici si manastiri din intreaga eparhie, au creat o stransa legatura intre aceasta institutie si Biserica, lucru ce a determinat infiintarea in anul 2007, la initiativa ierarhului Dunarii de Jos, a unui post de preot capelan, care sa deserveasca si sa acorde asistenta religioasa personalului din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi-Galati.

Sursa: edj.ro

.

03 Aprilie 2014

Vizualizari: 126

Voteaza:

Ziua Jandarmeriei sarbatorita la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

ziua jandarmeriei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE