Ziua pompierilor marcata la Urziceni

Marți, 13 septembrie 2016, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la luptele din Dealul Spirii şi a sărbătoririi „Zilei Pompierului”, la Secția de pompieri Urziceni a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al Județului Ialomița a fost săvârșită o Slujbă de Te Deum de către un sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni.

La momentul cuvenit, părintele protopop Aurel Berbec a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat jertfelnicia pompierilor pentru semenii lor aflați în situații limită.

Apoi, domnul maior Tudor Costel, comandantul Secției de pompieri din Urziceni, le-a prezentat elevilor de la Școala „Ioan Heliade Rădulescu” - Urziceni tehnici de intervenție pentru stingerea incendiilor.

Amintim că ziua pompierilor este marcată în fiecare an la data de 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Pe aceeaşi temă

15 Septembrie 2016

Vizualizari: 516

Voteaza:

Ziua pompierilor marcata la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE