Ziua Unirii Principatelor Romane sarbatorita la Cluj in prezenta Mitropolitului Andrei

Mitropolitul Clujului a participat la manifestarile organizate la Cluj-Napoca cu ocazia sarbatoririi a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Dimineata, de la ora 8, IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din municipiu.

Mai apoi de la ora 10 ierarhul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit o slujba religioasa in fata statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a vorbit despre unitatea in credinta si dragostea crestineasca: "Inainte de patima Sa, Domnul Hristos, adresandu-Se lui Dumnezeu Tatal Ii cerea ca cei care vor crede in El sa fie cu totii una, asa cum El si Tatal una sunt. Iar Sfantul Apostol Pavel, observand ca exista si dezbinari si neintelegeri, si vrajba si ura, a spus in capitolul 4 al Epistolei catre Romani un cuvant care ramane valabil pana azi: Straduiti-va sa pastrati unitatea duhului in unitatea pacii. Dumnezeu sa dea binecuvantarea Sa Romaniei si intregului popor!". La randul sau, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan a aratat importanta zilei de azi si i-a indemnat pe clujeni la generozitate si respect fata de cei care acum un secol si jumatate au pus bazele Romaniei moderne. Momentul a fost precedat de un ceremonial militar si de depunerea de jerbe si coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fata Prefecturii Cluj. Au participat la eveniment autoritati locale si judetene, reprezentanti ai diferitelor institutii publice si ONG-uri, precum si simpli cetateni. Manifestarile au continuat dupa-amiaza, in Piata Unirii, cu un spectacol aniversar sustinut de diverse ansambluri folclorice si artisti de muzica populara.

Unirea Principatelor Romane a fost marcata si la Bistrita, unde autoritatile locale au organizat in Piata Unirii o serie de manifestari ce au cuprins un ceremonial militar, o slujba religioasa si un spectacol artistic. Slujba religioasa a fost oficiata de la ora 11 de un sobor de preoti din care a facut parte protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican. La final au fost depuse coroane si jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din partea autoritatilor locale. Manifestarile organizate la Bistrita cu ocazia sarbatoririi zilei Unirii Principatelor Romane s-au incheiat cu un program artistic oferit de Centrul Cultural Municipal.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

25 Ianuarie 2013

Vizualizari: 247

Voteaza:

Ziua Unirii Principatelor Romane sarbatorita la Cluj in prezenta Mitropolitului Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE