Spiritualitatea, in studentie

 

Marti, in Aula Magna a Universitatii Oradea, membrii Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania (ASCOR) - Filiala Oradea au avut prima intalnire de la inceputul noului an universitar, tema dezbatuta fiind "Spiritualitatea, in studentie".

 

Asociatia a luat fiinta in anul 1996, scopul principal fiind promovarea spiritualitatii crestin-ortodoxe, nealterata in societatea romaneasca. Invitat la conferinta pentru discutii pe aceasta tema a fost PS Sa Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, Bihorului si Salajului. Preasfintia Sa a avut cuvinte de apreciere la adresa acestei intalniri, datorita evenimentelor care s-au petrecut pe perioada verii si tema aleasa - foarte generoasa. Episcopul a tinut sa mentioneze faptul ca a fi student in ASCOR inseamna a participa activ la viata bisericeasca.

"Suntem la un nou inceput si au avut loc o serie de evenimente, cele mai importante fiind moartea Partiarhului Teoctist si numirea in functia acestuia a Preafericitului Daniel. In momentul in care au fost fondate aceste organisme de tineret, Preafericitul Daniel a fost cel care s-a implicat si s-a ocupat de infiintarea lor", a afirmat episcopul Oradiei. Discutiile s-au axat pe importanta pe care o are spiritualitatea in viata tinerilor. "Spiritualitatea in studentie nu poate exista fara spiritualitatea ortodoxa, care pentru a exista are nevoie de rugaciune", a declarat episcopul. In viziunea ASCOR, spiritualitatea nu poate fi depasita de viziunea liturgica, iar intalnirea pe care au stabilit-o ei se vrea o liturghie de dupa liturghie. Membrii ASCOR sunt tineri care, prin taina sfntului botez si apartenenta la o biserica parohiala, se integreaza in viata sacramentala.

 

Anca TIURBE

Sursa: crisana.ro

.

17 Octombrie 2007

Vizualizari: 430

Voteaza:

Spiritualitatea, in studentie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE