Binecuvantare episcopala la Manastirea Sfintei Cruci


Binecuvantare episcopala la Manastirea "Sfintei Cruci"

 

Manastirea "Sfintei Cruci" din Oradea gazduieste al doilea curs de pregatire pentru muzeografi si ghizi bisericesti. La curs participa peste 70 de calugari, calugarite si muzeografi laici din toata tara, coordonati de catre aproximativ 10 cadre didactice de specialitate din tara. La final, cursantii vor sustine un examen si vor primi diplome recunoscute pe plan european.

Ieri, PS Sa Sofroniu, episcopul ortodox al Oradiei, a poposit la Manastirea "Sfintei Cruci" pentru a-i cunoaste pe oaspeti si a le ura bun venit. Ierarhul a fost intampinat de calugari si calugarite, in frunte cu maica stareta Mina Badila si cu parintele Atanasie, duhovnicul manastirii.

Prima parte a cursului s-a desfasurat in toamna anului trecut, urmand sa se incheie in aceasta toamna. "Acest curs este o mare bucurie pentru toti cei care marturisim credinta ortodoxa. Bucuria e cu atat mai mare cu cat aceste cursuri se tin in Manastirea "Sfintei Cruci". Este un curs care dureaza de mai multa vreme, primele editii desfasurandu-se inainte de 1989, la scara intregii Patriarhii sau pe arhiepiscopii. In ultimii ani, prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, cursurile au fost profesionalizate. Sunt convins ca si lucrarile acestui curs de perfectionare se vor incheia cu succes. Prin organizarea lor, Oradea castiga un mare prestigiu, ospitalitatea primelor cursuri fiind deja transmisa", a spus PS Sa Sofroniu. Cei care participa la cursuri sunt in majoritate calugari si calugarite care provin din manastiri de pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane: Moldova, Oltenia, Tara Romaneasca si Transilvania. Timp de o saptamana vor studia cu profesori universitari teologi si muzeografi, care vor preda cursuri de Istoria artei, Arta veche romaneasca si Muzeografie. Cursurile se desfasoara cu binecuvantarea Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si al Episcopiei Oradiei.

 

Claudia BONCHIS

 

.

05 Mai 2008

Vizualizari: 386

Voteaza:

Binecuvantare episcopala la Manastirea Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE