Basilica din secolul IV, descoperita in Mehedinti


Basilica din secolul IV, descoperita in Mehedinti

O bazilica paleo-crestina, datand din prima jumatate a secolului IV, a fost descoperita in localitatea mehedinteana Izvoarele, cu ocazia sapaturilor arheologice efectuate in ultimele doua luni. Directorul Muzeului Regiunii "Portile de Fier", dr. Ion Stanga, a declarat, sambata, pentru Agerpres, ca aceasta biserica, cu o lungime de 12,80 metri si latimea de 6,50 metri, este cel mai vechi asezamant de cult cunoscut in fosta provincie Dacia.

"In urma cercetarilor, am ajuns la concluzia ca aceasta nu a fost distrusa nici de incendii si nici de interventia omului, ci din cauza eroziunii solului, ea fiind situata in imediata vecinatate a Dunarii", a precizat Stanga.

In incinta ruinelor bazilicii, arheologii mehedinteni au gasit si monede din bronz batute in vremea imparatului Constantin cel Mare.

Potrivit lui Ion Stanga, descoperirea bazilicii demonstreaza "continuitatea populatiei autohtone pe meleagurile din stanga Dunarii si faptul ca, din cele mai vechi timpuri, acestia aveau cultul zeilor romani".

 

.

10 August 2008

Vizualizari: 398

Voteaza:

Basilica din secolul IV, descoperita in Mehedinti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE