Revista de cultura Biserica de lemn


Revista de cultura “Biserica de lemn” - o publicatie aparte

Aparuta sub egida Editurii Univers Enciclopedic, revista bucuresteana Biserica de lemn este o prezenta insolita pe “piata” literara, macar prin prisma faptului ca este o publicatie completa si serioasa, chiar fara a beneficia de nume sonore in conducerea ei. Mai mult, presedintele de onoare este chiar un preot (doctor in teologie) Adrian Niculcea - de aici, poate, si numele mai degraba religios al unei reviste, totusi, de cultura, mai ales literara - ajutat de Cristian Balint (redactor sef), Daniela Micu (redactor-sef adjunct) si Eugen Cazan (secretar de redactie).

Numarul 12 (ianuarie - martie 2006) sta sub semnul lui Saint Exupery iar editorialul lui C. Balint, interesant si usor polemic - in antispiritul tinerei generatii de consum - se intituleaza “invazia eprubetanilor”. E. Cazan realizeaza un complex eseu despre personalitatea lui Hermann Hesse, dar si un interviu cu “un critic de film intre cinema, literatura si viata”: Calin Caliman (cel care a implinit ieri, 17 mai, o frumoasa varsta, prilej cu care ii uram si noi sanatate si La Multi Ani!).

Un alt articol de mentionat ii apartine lui Robert Toma: In Memoriam Alexandru Paleologu, a carui ultima carte a purtat un titlu semnificativ, parca premonitoriu - “Breviar pentru pastrarea clipelor”. Invitatul publicatiei este poetul Traian T. Cosovei, unul din marii nostri lirici optzecisti si nu numai. Gabriel Mitea ne propune o Evanghelie nietzscheeana dupa Zarathustra (“Dumnezeu a murit”?). Ion Rotaru se intoarce la Tristan Tzara, “revolutionarul”, si conceptia sa inedita despre arta. Acelasi G. Mirea traduce din “poetul libertatii”, spaniolul Miguel Hernandez. “Biserica de lemn” are, dupa cum ii sta bine unei aparitii care se respecta, si o rubrica de comentat alte “reviste”: Timpul Valorii. Remarcam, deci, si noi, o noua prezenta in spatiul cultural al Capitalei si. o mai asteptam!

.

17 Mai 2006

Vizualizari: 1303

Voteaza:

Revista de cultura Biserica de lemn 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE