Schelele de la manastire, indepartate dupa opt ani


Schelele de la manastire, indepartate dupa opt ani

Dupa opt ani de lucrari la acoperisul Manastirii Curtea de Arges, ieri au fost demontate schelele care au inconjurat lacasul de cult.

"In sfarsit, am vazut Sfanta Manastire fara schelele din lemn. A fost refacut acoperisul din plumb si a mai ramas doar o absida", spune parintele Caliopie, consilierul pe probleme de Constructii si Patrimoniu, in cadrul Episcopiei Argesului si Muscelului.

Lucrarile au inaintat greu pentru ca fondurile au venit cu intarziere de la Ministerul Culturii, potrivit afirmatiilor parintelui Obrocea, consilier administrativ al Episcopiei. "Erau gauri in acoperis, care puneau in pericol pictura.

Schelele au fost date jos pentru ca, fiind din lemn, putrezisera, iar pentru restaurarea pietrei, lucrare care trebuia facuta in acesti opt ani, vor fi facute altele. Nu se stie cand", spune consilierul Obrocea. Astfel, din cauza schelelor din lemn care au putrezit, peretii manastirii sunt plini de dare colorate.

Pe de alta parte, parintele Caliopie atrage atentia ca pictura interioara are, de asemenea, nevoie urgenta de lucrari de restaurare. "Vom face schele interioare, in altar, ca sa restauram si pictura", adauga parintele Caliope.

Laura Ilie

.

07 August 2008

Vizualizari: 626

Voteaza:

Schelele de la manastire, indepartate dupa opt ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE