Papa, impotriva rasismului


Papa, impotriva rasismului
 

    

Papa Benedict al XIV-lea le-a cerut ieri crestinilor sa ajute societatea umana sa respinga si sa lupte impotriva xenofobiei si a rasismului, intervenind astfel in dezbaterea creata in Italia dupa ce un ziar catolic a criticat guvernul pentru masurile adoptate impotriva imigrantilor.

 

Vorbind in fata unui grup de pelerini si turisti aflati la resedinta papala de vara din Roma, Suveranul Pontif a evocat aparitia unor manifestari rasiste "in anumite tari", subliniind ca problemele sociale si economice nu pot justifica discriminarea pe baza rasei.

 

Liderul Bisericii Catolice a amintit, de asemenea, pasajele din Vechiul Testament care vorbesc despre datoria crestinilor de a-i primi cu ospitalitate pe straini, subliniind ca pacea si justitia nu pot fi create in lume decat daca toti oamenii sunt respectati.

 

Desi a evitat sa precizeze sau sa mentioneze cazul Italiei, interventia Papei este in mod evident legata de polemica iscata in Peninsula intre guvern si partidele de dreapta aflate la guvernare si hebdomadarul catolic "Famiglia Cristiana". Guvernul Berlusconi a protestat oficial pe langa Sfantul Scaun dupa ce, intr-un editorial, saptamanalul a calificat drept "noi forme de fascism" recentele masuri luate de guvern pentru combaterea imigratiei ilegale si a infractionalitatii, precum amprentarea romilor si desfasurarea armatei pe strazile oraselor.


Calin Stoica-Diaconovici

.

18 August 2008

Vizualizari: 463

Voteaza:

Papa, impotriva rasismului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE