Festival de colinde la Valenii de Munte

Duminica, 11. 12. 2011, orasul Valenii de Munte gazduieste cea de-a III-a editie a Festivalului de colinde “Lerui Ler”, organizat de parohia Sfantul Spiridon - Berevoiesti in colaborare cu Primaria si Casa de Cultura din Valeni.

Devenit deja o traditie, evenimentul cultural ce are loc in fiecare an cu ocazia hramului acestei biserici, are ca invitati Grupul vocal de muzica bizantina "Anton Pann” din Bucuresti, Grupul psaltic "Nectarie Protopsaltul” din Bucuresti, Corala Catedralei Inaltarea Domnului din Ploiesti si Corala "Armonia” a Casei de Cultura Valenii de Munte.

Parintele David Fabian, parohul bisericii Sfantul Spiridon, ne descopera insemnatatea spirituala a evenimentului: “Cum tema acestui Festival o constituie colindele, nadajduim ca, fiind intrarea libera, sa va avem alaturi de noi pentru a reinnoi traditia mosilor si stramosilor nostri de a vesti Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos prin aceste cantari ingeresti; asa cum ingerii au cantat deasupra ieslei din Betleem primul colind: "Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire”, credem ca prin organizarea acestui Festival ne asemanam si noi lor, ducand mai departe menirea de a fi soli, vestitori ai Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.“

Festivalul va avea loc duminica, 11 decembrie, incepand cu ora 15.30 la Casa de Cultura Valeni si va fi urmat de slujba Acatistului Sfantului Spiridon (ora 18.00) si a Vecerniei unita cu Litia oficiata de un sobor de preoti la biserica "Sfantul Spiridon”.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Festival de colinde la Valenii de Munte

05 Decembrie 2011

Vizualizari: 560

Voteaza:

Festival de colinde la Valenii de Munte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE