Vaticanul este incurajat de noile descoperiri privind celula-radacina

 

Stirea publicata recent, referitoare la faptul ca din lichidele amniotice s-ar putea extrage celule-radacina, a fost primita cu incredere de catre Vatican. Declaratia a fost facuta la Radio Vatican de catre presedintele Consiliului Pontifical pentru Pastorala Serviciilor de Sanatate.

Spre deosebire de metodele de obtinere a celulelor radacina ce presupune distrugerea embrionilor, informatiile recente par sa indice ca aceasta noua metoda permite extragerea de celule radacina in respect fata de viata.  Descoperirea apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea Harvard, care au colaborat cu cercetatori din Padova, Italia si de la Centrul Madical Baptist al Universitatii Wake Forest, din California de Nord.

Neonatologul Carlo Valerio Bellieni, de la Policlinica Universitatii Le Scotte, corespondent al Academiei Pontificale pentru Viata, a declarat pentru "Zenit" ca "descoperirea prezentei celulelor-radacina in lichidul amniotic este incurajatoare.

Aceste celule sunt disponibile si se pare ca se gasesc in cantitati mari". Intrebat despre riscurile etice legate de aceasta descoperire, neonatologul a afirmat: "In primul rand, nu trebuie ca lichidul amniotic sa fie limitat la uz privat. Trebuie sa tinem cont de acest fenomen al privatizarii materialului biologic, fenomen pe care, din pacate, il vedem in anumite tari aplicat la sangele din cordonul ombilical, care este pastrat pentru uz personal in loc sa fie depus intr-o banca publica. In al doilea rand, trebuie sa ne asiguram ca prin colectarea lichidului amniotic nu se pune in pericol viata fiintei care se naste".

Bellieni a mai spus: "Cercetarea stiintifica este un lucru serios. A o forta din motive ideologice, cum se intampla in cazul celor care vad folosirea embrionilor umani ca singura cale, duce la pierderi de bani si de timp pretios. Inca o data vedem ca respectul pentru viata umana impreuna cu capacitatea de cercetare conduc in directia corecta pentru gasirea de tratamente". 

.

19 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1836

Voteaza:

Vaticanul este incurajat de noile descoperiri privind celula-radacina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE