Aparitie editoriala remarcabila in spatiul Ortodoxiei romanesti din America


Aparitie editoriala remarcabila in spatiul Ortodoxiei romanesti din America

Semnalam aparitia sub egida Editurii de la Vatra Romaneasca (Grass Lake, Michigan, S.U.A.), 2007, 208 p., a cartii Cuvant de suflet a Prea Sfintitului Parinte Irineu Duvlea, episcop de Dearborn Heights si vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America.

Cartea se bucura de o prefata semnata de catre pr. prof. dr. Cezar Vasiliu si de un cuvant inainte al autorului insusi.

Fost staret al Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, Prea Sfintia Sa a ajuns in Statele Unite ale Americii pe data de 23 februarie 2001, fiind primul staret al nou infiintatei manastiri "Inaltarea Domnului" din Detroit. Prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, a fost ales ca episcop vicar de catre Congresul Episcopiei Ortodoxe Romane din America la data de 28 iunie 2002, fiind hirotonit la 2 noiembrie 2002 in catedrala "Sfantul Gheorghe" din Detroit, eveniment care a constituit totodata o sarbatoare a spiritualitatii si identitatii romanesti in Lumea Noua.

Imediat dupa asumarea slujirii sale ca episcop-vicar al Episcopiei de la Vatra Romaneasca, Prea Sfintia Sa a inteles necesitatea de a se afla intr-un dialog viu si dinamic cu credinciosii, motiv pentru care in fiecare numar al revistei "Solia" a inceput sa scrie cate un "Cuvant de suflet". Prezenta carte constituie asadar colectia unei parti dintre articolele Prea Sfintiei Sale aparute in revista la care ne-am referit.

Precum remarca pr. prof. dr. Cezar Vasiliu, cartea constituie "un indrumator practic pentru cresterea spirituala si progresul spiritual al vietii preotilor si credinciosilor", a celor din America si nu numai, am spune noi.

Cartea este dedicata de catre autor "mamei Aurelia si bunicii Amalia", mutate la Domnul pe 25 noiembrie 2004, doua fiinte dragi care si-au pus cu siguranta amprenta asupra sufletului si personalitatii celui care, intr-o lume ca cea in care traim noi astazi, predica, "cu timp si fara timp", idealul nevointei crestine si firescul raportarii la Hristos.

Truditor intru cele ale nevointei duhovnicesti, firesc si totodata deschis intru ajutorarea semenilor, Prea Sfintitul Parinte Irineu Duvlea este pentru romanii ortodocsi din America un apostol al credintei si al pastrarii identitatii romanesti in conditii nu tocmai prielnice. Mereu in calatorie, de dragul slujirii lui Dumnezeu si a romanilor insetati de spiritualitatea "de acasa", Prea Sfintia Sa este un parinte adevarat pentru multi dintre credinciosii romani din Lumea Noua a caror constiinta inca nu a adormit. Dinamic si infruntand de multe ori vitregiile vietii, Prea Sfintia Sa ofera in aceasta carte polenul cuvintelor sale duhovnicesti tuturor celor insetati de credinta ortodoxa si identitate romaneasca.

Intru Multi Ani si la multe aparitii editoriale!

Dr. Stefan Toma

.

03 Martie 2008

Vizualizari: 580

Voteaza:

Aparitie editoriala remarcabila in spatiul Ortodoxiei romanesti din America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE