Drepturi restranse pentru crestini in anumite state

La intrunirea de la Viena a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (O.S.C.E.), episcopul Ilarion al Vienei si al intregii Austrii, conducatorul delegatiei Patriarhiei Moscovei la institutiile europene, a subliniat problemele cu care se confrunta crestinii in Turcia, in nordul Ciprului, aflat sub administratie turca, si in Kosovo.

Ierarhul rus a facut apel ca O.S.C.E. sa isi dea silinta de pune capat acestor situatii abuzive si de a monitoriza viata crestinilor in aceste tari.

Presedintele Departamentului pentru Relatii Ecleziale Externe al Patriarhiei Ruse, arhiepiscopul Vsevolod Chaplin, a argumentat la aceasta reuniune ca legislatia internationala prevede libertatea religioasa nu doar de a profesa orice credinta, ci si obligatia de a-i permite celuilalt exercitarea acestui drept.

El a mai afirmat in continuare ca este de datoria comunitatii internationale de a confirma si sustine libertatea pentru crestini, in acelasi mod ca si pentru practicantii altor credinte, de a-si exprima convingerile religioase in spatiul politic, economic, cultural si in mass-media.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

06 Martie 2009

Vizualizari: 260

Voteaza:

Drepturi restranse pentru crestini in anumite state 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE