Mitropolitul Kirill in vizita in Vatican

 

Papa Benedict al XVI-lea i-a urat multa sanatate Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei si al intregii Rusii cand l-a primit in audienta pe Mitropolitul Kirill de Smolensk si Kaliningrad. Papa si seful Departamentului pentru Relatiile Externe al Patriarhiei Moscovei s-au intalnit in Vatican in ziua de vineri, 7 decembrie 2007, a anuntat Biroul de Presa al Sfantului Scaun. Agentia rusa de stiri Interfax a relatat ca dupa ce a transmis salutarile sale Patriarhului, Papa a discutat cu Mitropolitul Kirill teme privind relatiile catolico-ortodoxe, precum si nevoia de a coopera la nivel international pentru promovarea valorilor crestine comune.

 

Joi, 6 decembrie, Mitropolitul Kirill a marcat sarbatoarea Sf. Ecaterina de Alexandria cu o vizita la parohia ortodoxa din Roma care poarta numele ei.

Mai apoi a participat la un concert al corului Manastirii Sf. Daniel al Moscovei in Bazilica Sf. Maria a Ingerilor si a Martirilor. In salutul sau adresat celor prezenti, Mitropolitul ortodox a spus ca "ortodocsii si catolicii simt ca apartin aceleiasi familii, deoarece impartasesc aceleasi valori crestine". El a continuat: "Pentru a depasi diviziunile cel mai important lucru este ca Rasaritul si Apusul sa renunte sa ii mai considere pe ceilalti ca straini. Ei trebuie sa se simta pe ei insisi parte a aceleiasi familii si sa intareasca constiinta nevoii reciproce unii de altii". Mitropolitul Kirill a adaugat: "Ceea ce se petrece in aceasta bazilica este o caramida mica in edificarea aceste largi constructii care este unitatea noastra".

 

Sursa: Catholica

.

10 Decembrie 2007

Vizualizari: 398

Voteaza:

Mitropolitul Kirill in vizita in Vatican 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE