Sinaxa comuna a tuturor asezamintelor monahale din Mitropolia Ardealului


Sinaxa comuna a tuturor asezamintelor monahale din Mitropolia Ardealului

In data de 18 august 2008 se va tine la Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus, judetul Brasov, o Sinaxa comuna a tuturor asezamintelor monahale din Mitropolia Ardealului (Arhiepiscopia Sibiului si Episcopia Covasnei si Harghitei).

Sinaxa va fi prezidata de Inalt Preasfintitul Parinte, Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului. De asemenea va participa Preasfintitul Parinte, Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei, precum si noul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Preasfintia Sa Andrei Moldovan.

La Sinaxavor fi prezenti toti staretii, staretele, egumenii, egumenele, preotii duhovnici, precum si cei care au responsabilitati financiare in cadrul asezamintelor monahale ale celor doua eparhii.

Prima parte a sinaxei va avea un caracter teologic-pastoral si misionar. Au fost delegati doi reprezentanti, unul din fiecare eparhie, care vor tine cate un referat in legatura cu importanta Sfintei Liturghii si importanta Sfintei Scripturi in viata duhovniceasca a unei comunitati monahale, tinandu-se cont de faptul ca anul acesta a fost consacrat ca an jubileu al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Cea de a doua parte va avea un caracter administrativ - economic si financiar. Vor fi discutate problemele cu care se confrunta asezamintele - monahale ale celor doua eparhii referitor la aceste aspecte .

Serviciul Exarhat al Arhiepiscopiei Sibiului si al Episcopiei Covasnei si Harghitei

.

03 August 2008

Vizualizari: 346

Voteaza:

Sinaxa comuna a tuturor asezamintelor monahale din Mitropolia Ardealului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE