Vaticanul gaseste similitudini cu Biserica Ortodoxa Rusa in privinta problemelor sociale

 

Viziunea Bisericii Romano-Catolice coincide cu cea a Bisericii Ortodoxe Ruse in privinta multora dintre problemele sociale contemporane, afirma Arhiepiscopul Paul Josef Cordes - Presedintele Consiliului Pontifical Cor Unum ce se ocupa cu problemele legate de caritate.

O parte din postulatele Fundatiilor cu privire la conceptul social adoptate de Biserica Ortodoxa Rusa in anul 2000 sunt in armonie deplina cu multe dintre punctele de vedere ale Papei Benedict al XVI-lea in aceasta privinta intlnite si in prima sa scrisoare enciclica Deus caritas Est (Dumnezeu este iubire). "Aceasta concordanta in privinta modului de percepere este cu adevarat impresionanta" sustine Arhiepiscopul Paul Josef Cordes in cadrul unui comunicat public la Institutul Civilizatiei Europene din Moscova. "Noi, vesticii, putem invata multe de la dumneavoatra. Pozitia Bisericii Ortodoxe Ruse mi-a placut foarte mult" a spus Cordes.

Tarile fost comuniste "detin ceva de valoare care poate ajuta la imbogatirea tarilor din Europa de Vest . Avem nevoie unii de altii" a spus Cordes.

 

.

22 Octombrie 2007

Vizualizari: 679

Voteaza:

Vaticanul gaseste similitudini cu Biserica Ortodoxa Rusa in privinta problemelor sociale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE