COMUNICAT DE PRESA

 

Luni, 26 iunie a.c., incepand cu ora 10.00, la Palatul Patriarhiei, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, are loc sedinta de constituire a Adunarii Nationale Bisericesti a Bisericii Ortodoxe Romane. 

 

Potrivit Statului de organizare si functionare al Bisericii Ortodoxe Romane,  Adunarea Nationala Bisericeasca este forul reprezentativ central al Bisericii Ortodoxe Romane pentru toate problemele administrative si economice, precum si pentru cele care nu intra in competenta Sfantului Sinod, formata din membrii Sfantului Sinod, ca membri de drept si din cate trei reprezentanti delegati din partea fiecarei eparhii (doi laici si un cleric), pe o perioada de patru ani.


Pe ordinea de zi se afla validarea mandatelor celor trei membri ai fiecarei eparhii, desemnarea membrilor comisiilor permanente (Comisia de validari si petitii, Comisia organizatoare, Comisia culturala, Comisia economico-financiara, Comisia bugetara) si alegerea membrilor Consiliului National Bisericesc.


In zilele de 28-29 iunie a.c., la Resedinta patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, are loc sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

25 Iunie 2006

Vizualizari: 1662

Voteaza:

COMUNICAT DE PRESA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE