Manifestari consacrate sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale

In ziua de 21 mai 2010, Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza o serie de manifestari consacrate sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale.

La orele 7.00, sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale, vor fi scoase, in procesiune, si asezate in baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de catre credinciosi.

In continuare, de la orele 9.30, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de ierarhi ortodocsi romani din tara si strainatate, preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat langa Catedrala patriarhala, orientat spre baldachinul cu moastele sfintilor. La Sfanta Liturghie vor participa copiii castigatori ai Concursului national de oratorie crestina „Crezul meu” - organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane, in cadrul manifestarilor organizate in 2010 cu prilejul Anului omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti. La acest concurs, derulat pe parcursul a trei luni in toate eparhiile Patriarhiei Romane, s-au inscris mii de copii din intreaga tara, participanti la programul catehetic Hristos impartasit copiilor.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie vor fi date de catre corul de copii si tineret Symbol al Patriarhiei Romane, iar Simbolul credintei – Crezul va fi rostit de catre toti copiii participanti.

Dupa Sfanta Liturghie, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va premia castigatorii Concursului national de oratorie crestina si cei zece elevi olimpici impreuna cu profesorii lor din Arhiepiscopia Bucurestilor care au obtinut rezultate deosebite la olimpiada nationala de religie. Toti vor primi din partea Patriarhului Romaniei diploma Sfintii Imparati Constantin si Elena, insigna Crucea patriarhala, realizata in Atelierele Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa anul acesta, cu ocazia aniversarii a 125 de ani de la recunoasterea oficiala a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane (1885) si a 85 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie (1925) si cartea Simbolul de credinta crestin ortodox editata de Arhiepiscopia Bucurestilor si aparuta la editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

20 Mai 2010

Vizualizari: 426

Voteaza:

Manifestari consacrate sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE