Pasarela salveaza manastirea de izolare

In legatura cu unele afirmatii inexacte din articolul intitulat "Obiectiv turistic "inecat" in Lacul Snagov", semnat de doamna Oana Balan in "Adevarul de seara", editia de Bucuresti, din 31 mai 2010, pentru informarea corecta a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:

Afirmatia domnului Apostol Musat, primarul comunei Snagov, potrivit caruia proiectata pasarela de acces catre manastirea Snagov, situata pe insula din mijlocul lacului cu acelasi nume, nu s-a realizat pentru ca nu s-a vrut atat de catre administratia locala, cat si de Patriarhia Romana este o absurditate si o incercare nereusita de acoperire, fie a competentei manageriale, fie a deturnarii in alte scopuri a banilor alocati de catre Guvernul Romaniei pentru acest proiect.

Este de la sine inteles faptul ca Patriarhia Romana este cea mai interesata institutie in construirea pasarelei de acces cu scopul scoaterii din izolare a manastirii Snagov, cea mai veche manastire din Arhiepiscopia Bucurestilor, monument istoric reprezentativ inclus in patrimoniul cultural national, un simbol al culturii si spiritualitatii romanesti, atestata documentar pentru prima data in anul 1408, ctitorie a domnitorilor Mircea cel Batran, Vlad Tepes si Neagoe Basarab.

Inca de la inceputul anului 2008, la cateva luni dupa alegerea in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a initiat demersuri pe langa autoritatile de stat in vederea sustinerii construirii pasarelei de acces la manastirea Snagov, pentru a se facilita astfel accesul multor credinciosi si turisti dornici de a participa la Sfanta Liturghie si a vizita aceasta frumoasa manastire. In ziua de 8 septembrie 2008, la hramul manastirii, Patriarhul Romaniei a oficiat Sfanta Liturghie in biserica manastirii Snagov. Cu acel prilej, a primit promisiunea domnului Apostol Musat, primarul comunei Snagov, ca aceasta pasarela va fi construita in cel mai scurt timp posibil. Din pacate promisiunea nu a fost onorata, desi existau bani alocati in acest sens de catre Guvernul Romaniei. Recent, in urma cu aproximativ o luna de zile, intr-o convorbire cu domnul Cristache Radulescu, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si-a manifestat ingrijorarea in legatura cu intarzierea nejustificata a lucrarilor de realizare a pasarelei. De aceea, consideram afirmatiile primarului comunei Snagov ca fiind o diversiune.

Ne exprimam totusi speranta ca articolul din publicatia "Adevarul de seara", editia de Bucuresti, va sensibiliza si responsabiliza in primul rand factorii de decizie ai judetului Ilfov si ai comunei Snagov pentru finalizarea pasarelei de acces la manastirea Snagov cat mai curand posibil.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

02 Iunie 2010

Vizualizari: 470

Voteaza:

Pasarela salveaza manastirea de izolare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE