Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucuresti


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucuresti
 
In ziua de 6 noiembrie 2008, la Resedinta patriarhala din Bucuresti, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenta Sa domnul Leo D'aes, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, in vizita de prezentare.

Excelenta Sa a subliniat faptul ca, desi este de scurt timp in misiune diplomatica in Romania, tara aflata in plin proces de integrare in Uniunea Europeana, a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxa Romana il are in societatea romaneasca.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat ca tara noastra poate invata din experienta altor state membre ale Uniunii Europene, dar, in acelasi timp, poporul roman poate contribui la imbogatirea Europei unite, din punct de vedere cultural si spiritual. In acest sens, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane l-a informat pe domnul ambasador despre demersurile Patriarhiei Romane pentru buna functionare a Biroului sau de reprezentare pe langa institutiile europene, de la Bruxelles.

In timpul intrevederii, au mai fost abordate aspecte care privesc, pe de o parte, importanta reafirmarii traditiei crestine a Europei, iar, pe de alta parte, necesitatea intensificarii dialogului intercultural si interreligios, subliniindu-se, in acelasi timp, contributia cultelor religioase in promovarea pacii sociale si in apararea demnitatii umane.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

06 Noiembrie 2008

Vizualizari: 435

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE