Sfantul Ierarh Grigorie Dascalu este sarbatorit astazi in Biserica Ortodoxa Romana

Biserica Ortodoxa Romana il sarbatoreste astazi, 22 iunie, pe Sfantul Ierarh Grigorie Dascalu, Mitropolitul Tarii Romanesti. Nascut in 1765, Sfantul Ierarh a intrat in monahism la Manastirea Neamt si a fost ucenicul Sfantului Paisie Velicicovski, informeaza Radio TRINITAS.

In 1823, Sfantul Grigorie a fost ridicat la rangul de Mitropolit al Tarii Romanesti, direct din treapta de ierodiacon, treapta in care slujea, pe atunci, la Manastirea Caldarusani. Canonizarea Sfantului Ierarh Grigorie Dascalu a fost proclamata, pe 21 mai 2006, de ziua hramului Catedralei Patriarhale din Bucuresti, Sfintii Imparati Constantin si Elena. Potrivit hotararii din 2005 a Sfantului Sinod, data de pomenire a fost stabilita pentru 22 iunie, ziua trecerii Sfantului la cele vesnice.

Moastele sale se afla la Manastirea Caldarusani, acolo unde astazi este zi de sarbatoare: „Asteptam foarte multi credinciosi prin preotii din parohiile limitrofe si chiar mai departe care vor veni impreuna cu enoriasii. Cei care vin vor fi rasplatiti prin participarea la Sfanta Liturghie si dupa aceea prin agapa frateasca”, a spus parintele arhimandrit Lavrentie Gata, staretul Manastirii Caldarusani din judetul Ilfov.

Sursa: basilica.ro

.

22 Iunie 2010

Vizualizari: 428

Voteaza:

Sfantul Ierarh Grigorie Dascalu este sarbatorit astazi in Biserica Ortodoxa Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE