Sfintirea bisericii cu hramul Sfantul Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Garda si Protocol Mihai Viteazul

Duminica, 20 septembrie 2009, va fi sfintita biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Garda si Protocol „Mihai Viteazul”, singura unitate militara a Armatei Romane specializata in ceremonii si onoruri militare. La eveniment vor participa Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale si ai autoritatilor locale.

Piatra de temelie a acestei biserici, construita la initiativa personalului Regimentului 30 Garda si Protocol, a fost pusa in duminica Floriilor (20 aprilie) din anul 2003. Stilul arhitectonic al noului locas de cult, ale carui lucrari au fost finalizate in anul 2007, este unul clasic bizantin în plan treflat, cu elemente ornamentale ce tin de stilul brancovenesc.

Lucrarile de pictura au fost executate între anii 2007-2008.

Biserica, la care slujeste preotul militar Cristian Niculescu, dar si alti preoti militari din Garnizoana Bucuresti, a fost construita cu fonduri provenite din contributia benevola a cadrelor militare si a unor sponsori, deservind atat personalul Regimentului 30 Garda si Protocol „Mihai Viteazul”, cat si cel al altor structuri militare din Garnizoana Bucuresti.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE


 

.

18 Septembrie 2009

Vizualizari: 1124

Voteaza:

Sfintirea bisericii cu hramul Sfantul Mare Mucenic Mina a Regimentului 30 Garda si Protocol Mihai Viteazul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE