IPS Mitropolit Daniel a oficiat o slujba de pomenire pentru PF Parinte Patriarh Teoctist


IPS Mitropolit Daniel a oficiat o slujba de pomenire pentru PF Parinte Patriarh Teoctist

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat in aceasta dupa-amiaza, la Biserica "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" - vechea Catedrala mitropolitana din Iasi, o slujba de pomenire pentru PF Parinte Patriarh Teoctist. La finalul slujbei, IPS Parinte Mitropolit Daniel a rostit un cuvant pe care vi-l prezentam in continuare: "Am aflat cu multa durere neasteptata veste a trecerii la viata vesnica, la Hristos Domnul - Arhiereul Cel vesnic, a PF Parinte Patriarh Teoctist, Parintele nostru, fiu al Moldovei si Parinte spiritual al Romaniei. Cea dintai atitudine pe care noi trebuie sa o luam in aceste momente este sa ne rugam ca Hristos Domnul, Imparatul cel fara de moarte, sa-l aseze in randul dreptilor, in odihna sfintilor si sa pazeasca Biserica sa cea din tara noastra, pe care PF Parinte Patriarh Teoctist a condus-o cu multa intelepciune, cu multa jetfelnicie si cu multa daruire. Nu ne-am asteptat la o astfel de trecere atat de rapida.

In orele urmatoare va fi convocat Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Romane care va decide in cele ce priveste inmormantarea, dar pana atunci noi suntem indemnati sa ne rugam pentru odihna sufletului PF Parinte Patriarh Teoctist si pentru ca Dumnezeu sa pazeasca Biserica noastra, neamul nostru.

Cel mai important lucru este sa aratam recunostinta si sa ne rugam mai intens pentru ca dupa atatea incercari din anul acesta a venit si aceasta mare durere a trecerii neasteptate la Domnul, din aceasta viata la viata vesnica, a PF Parinte Patriarh Teoctist. Rugam pe Hristos Domnul sa aseze sufletul lui impreuna cu dreptii, cu slujitorii care si-au daruit viata intreaga pentru binele Bisericii, mai ales ca PF Parinte Patriarh Teoctist de la varsta frageda a intrat in calugarie, a fost monah, a fost diacon multi ani aici, la Catedrala, ieromonah, arhimandrit, Episcop vicar la Patriarhie, Episcop la Arad, Mitropolit la Craiova, Mitropolit la Iasi si Patriarh al Romaniei, in toate aratand o mare intelepciune, o dragoste netarmuita pentru Biserica si pentru neam si, in acelasi timp, a reprezentat Biserica noastra cu multa demnitate in raport cu Bisericile Ortodoxe surori si in raport cu alte comunitati crestine. Rugam pe Hristos Domnul sa ne intareasca, sa ne daruiasca ajutorul Sau ca sa trecem prin aceasta incercare si mai ales in aceste 40 de zile de doliu sa ne rugam mult pentru odihna sufletului sau si sa aratam pretuirea noastra sincera, calda si fiasca fata de toata lucrarea pastorala, misionara, duhovniceasca de care s-a invrednicit sa o puna in slujba Bisericii ca pe un dar adus lui Hristos, Care l-a chemat la arhierie".

Vesnica lui pomenire din neam in neam!

Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii!

.

30 Iulie 2007

Vizualizari: 1226

Voteaza:

IPS Mitropolit Daniel a oficiat o slujba de pomenire pentru PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE