Mesajul de felicitare al PF Parinte Patriarh Daniel adresat PF Arhiepiscop Ieronim al II-lea


Mesajul de felicitare al PF Parinte Patriarh Daniel adresat PF Arhiepiscop Ieronim al II-lea


Preafericirea Voastra,
Preafericite Ieronim al II-lea, Arhiepiscop al Atenei si al intregii Elade, preaiubit frate in Hristos Domnul si coliturghisitor,

Impreuna cu ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, am primit cu mare bucurie vestea alegerii Preafericirii Voastre ca Intaistatator al Sfintei Biserici Ortodoxe a Eladei. Prin tainica lucrare a harului Preasfantului Duh, prin care toate cele bune se savarsesc in Biserica lui Hristos, Vi s-a incredintat tronul arhieresc al Bisericii Apostolice a Atenei, care de la inceput a fost cinstit de sfinti ierarhi, precum Sfantul Dionisie Areopagitul si Sfantul Ierotei.

Sunteti al douazecilea arhipastor al Atenei, in sirul neintrerupt al arhiereilor care au pastorit aceasta cetate vestita, dupa dobandirea libertatii si inceperea eliberarii si renasterii poporului grec in prima jumatate a secolului al XIX-lea.

Preafericirea Voastra sunteti chemat la aceasta inalta slujire pentru a Va aduce contributia la afirmarea valorilor Ortodoxiei in Grecia si in lume, precum si la promovarea lucrarii social-filantropice a Bisericii, avand deja o bogata experienta in acest domeniu, luminat de Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos. Va incredintam ca pentru implinirea acestei misiuni sfinte, nu sunteti singur! In virtutea unitatii noastre dogmatice, canonice si de cult, a iubirii noastre fratesti, precum si a legaturilor stravechi dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa a Greciei, Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru o cat mai stransa cooperare intre Bisericile noastre surori.

Suntem convinsi ca numai asa vom reusi sa dam impreuna marturie crestina credibila in Europa si in lumea intreaga, intr-o vreme de rapida schimbare si cautare.

In aceste momente binecuvantate pentru Biserica Greciei si pentru intreaga Ortodoxie, ne amintim cu multa bucurie de vizita pe care ati facut-o la Iasi, la sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva, in luna octombrie, anul 2000, aducand moastele Sf. Mare Mucenic Gheorghe, spre a fi cinstite cu evlavie de binecredinciosul popor roman.

Rugam pe Hristos Domnul, "Pastorul Cel Bun" (Ioan 10, 11) si "Arhiereul marturisirii noastre" (Evrei 3, 1) sa Va daruiasca ajutorul Sau ca sa slujiti Biserica Sa din Grecia, sa Va bucurati de bogate roade duhovnicesti in fruntea ierarhilor Sfantului Sinod, pentru a indruma poporul ortodox pe calea mantuirii.

La acest popas binecuvantat, impreuna cu ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, din adancul inimii, Va felicitam zicand: "Axios! Axios! Axios! Intru multi ani, Preafericirea Voastra!"

Cu deosebita pretuire si dragoste frateasca in Iisus Hristos, 

+ Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

.

16 Februarie 2008

Vizualizari: 857

Voteaza:

Mesajul de felicitare al PF Parinte Patriarh Daniel adresat PF Arhiepiscop Ieronim al II-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE