Tabara pentru copiii romanilor din diaspora, la manastirea Tismana


Tabara pentru copiii romanilor din diaspora, la manastirea Tismana

 
La Manastirea Tismana, din judetul Gorj, se va desfasura in perioada 5-31 iulie cea de-a treia editie a Taberei de Traditie si Spiritualitate Ortodoxa. Manifestarea este organizata de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale. Beneficiarii acestui program sunt peste 100 de copii din diaspora si peste 40 de copii proveniti din familii dezavantajate.

Tabara ofera si posibilitatea mai multor copii de etnie rroma sa se bucure de comuniunea cu copii de aceeasi varsta, a mentionat preot Mircea Cristian Filip, consilier in cadrul Mitropoliei Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

In cadrul Taberei de Traditie si Spiritualitate Ortodoxa de la Tismana, copiii vor participa la un program de rugaciune si intalniri duhovnicesti, dar si la programe recreative.

Printre personalitatile duhovnicesti care vor dialoga cu copii se afla si Inaltpreasfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, precum si Preasfintitul Marc Nemteanul, Episcop Vicar al aceleiasi Mitropolii.

Programele recreative includ dansul popular, teatrul, muzica, expresia plastica, fiind completate si de diferite activitati sportive.

Organizarea taberelor pentru copiii romanilor din diaspora la Manastirea Tismana are scopul de a le oferi acestora posibilitatea de a intra in contact cu religia ortodoxa si traditiile culturale romanesti.

 

.

03 Iulie 2008

Vizualizari: 435

Voteaza:

Tabara pentru copiii romanilor din diaspora, la manastirea Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE