Cardinalul indiscret


Cu riscul de a fi excomunicat, unul dintre cardinalii electori ai Papei a vorbit. La cinci luni dupa alegerea Suveranului Pontif in persoana cardinalului german Joseph Ratzinger, unul dintre “printii Bisericii Catolice“ a dezvaluit, sub pavaza anonimatului, detalii asupra operatiunii, invaluita in cel mai mare secret, a alegerii Papei.

Lumea a fost surprinsa ca noul cap al Vaticanului a fost ales atat de repede, adica in a doua zi a conclavului, la al patrulea tur de scrutin, dar cardinalul german, desi considerat favorit, a avut totusi emotii. Adeptii contracandidatului sau, cardinalul de Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio, au crescut, ca numar, de la un scrutin la altul, ajungand in situatia de a bloca scrutinul. Si totusi, in ziua a doua a conclavului, ei au optat pentru Ratzinger.
Oare din teama ca ar putea provoca o fractura profunda in sanul Bisericii Catolice, daca ar prelungi mai multe zile o situatie de impas? Cardinalul misterios, dar indiscret nu da raspuns la intrebare. El dezvaluie totusi ca, privindu-l pe cardinalul Bergoglio in clipa cand acesta a depus buletinul de vot in urna, fata sa era marcata de suferinta.

Explicatia data este ca el s-ar fi temut de raspunderea covarsitoare de a prelua mostenirea Papei Ioan Paul al II-lea, o personalitate de exceptie in viata Bisericii Catolice.

Corneliu Vlad
.

05 Octombrie 2005

Vizualizari: 1053

Voteaza:

Cardinalul indiscret 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE