Coliva lui Decebal intra in Guiness Book!


Cea mai mare coliva din lume a fost preparata sambata, la Orastie, cu ocazia manifestarilor intitulate " Zilele dacilor". Evenimentul a avut loc cu ocazia comemorarii celor 1.900 de ani de la moartea regelui dac Decebal.

De Zilele Dacilor, organizatorii s-au intrecut pe ei insisi. La 1.

900 de ani de la moartea marelui rege dac Decebal, acestia l-au omagiat, preparand cea mai mare coliva din lume, dandu-le astfel posibilitatea orastenilor sa intre in Cartea recordurilor. Pentru a depasi actualul record mondial, trebuia preparata o coliva de nici mai mult, nici mai putin de 2,5 tone. Cum acest lucru nu e deloc usor de realizat, in noaptea de vineri spre sambata, sase bucatari s-au luptat cu coliva, intr-un loc secret, o unitate militara bine pazita, asta ca nu cumva sa fure cineva pretiosul secret al colivei uriase. Coliva a cantarit la final 3.363 de kilograme, avand o lungime de noua metri si o latime de patru metri. Dupa ce a fost preparata, coliva a fost asezata in centrul istoric al municipiului Orastie, in fata statuii care il infatiseaza pe Burebista in sa. Dar asta e, tot conducator dac era. Si ca toate sa fie bune si frumoase, coliva a fost sfintita de mai multi preoti. Zeci de mii de participanti au luat parte la manifestare, infruptandu-se din cea mai mare coliva, a celui mai mare rege dac.

Decizia organizatorilor de a face o coliva a pornit de la faptul ca in Cetatea Sarmizegetusa s-au gasit mai multe tone de grau carbonizat, ceea ce dovedeste ca dacii foloseau aceste cereale in alimentatia lor zilnica.

Violeta Mutei

.

03 Iulie 2006

Vizualizari: 1849

Voteaza:

Coliva lui Decebal intra in Guiness Book! 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Marcel OpreaPostat la 2009-03-07 05:22

    Ocroteste Doamne, toata omenirea si nu-i uita pe romani!
    Toata lauda si dragostea!
    Credinta veche, stramoseasca, datori sunt fii s-o cinsteasca!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE