Arta corala la superlativ

 

Primul eveniment de amploare al Capitalei Culturale Europene, cea de-a cincea editie a Festivalului International Coral "Timotei Popovici", care reuneste peste 600 de participanti din tara si strainatate, incepe astazi, 16 martie, la Sala Thalia. Tot pentru prima data in acest an, accesul publicului va fi gratuit la toate reprezentatiile muzicale sustinute de cele peste 20 de ansambluri corale care vor concerta la Sibiu. Cel mai cunoscut nume este cel al Corului "Madrigal", din Bucuresti, care va sustine in aceasta seara, de la ora 19, un concert exceptional in deschiderea Festivalului, organizat de  Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul Junii" din Sibiu.


Cele mai renumite 20 de coruri profesioniste din tara si strainatate vin la Festivalul International Coral "Timotei Popovici". Intre participanti se numara ansamblurile Preludiu, Symbol, Antifonia, coruri din Austria, Grecia si Bulgaria.

"Manifestarea constituie un valoros schimb de experienta intre oameni care iubesc aceeasi arta, prin care se largeste sfera actiunilor culturale in 2007 si se revigoreaza miscarea corala europeana. Se pune accentul pe interpretarea de piese corale in limbi diferite si intonarea imnului Europei, pe reliefarea tezaurului national de gen, in ceea ce are autentic si pretios, cat si pe gasirea de similitudini cu muzica europeana corala. Toate acestea pentru o Europa fara granite teritoriale, unita prin muzica de calitate, sub semnul culturii, intr-un oras european: Sibiu", a declarat Silvia Macrea, director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul Junii" Sibiu. Formatiile corale interpreteaza piese din creatia compozitorilor romani si straini si, de asemenea, din Timotei Popovici, compozitorul si dirijorul al carui nume il poarta festivalul.

Florian Gadea

.

15 Martie 2007

Vizualizari: 2632

Voteaza:

Arta corala la superlativ 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE