Oua rosii si drob de miel in Marginimea Sibiului


Pastile 2006 in pensiunile agroturistice din judetul Sibiu vor fi asa cum isi vor dori turistii: ieftine, scumpe sau foarte scumpe. Gazdele se intrec in a pune la dispozitia clientilor spatii de cazare atractive si preturi interesante, iar pentru cei care nu au decis inca in ce loc isi vor petrece Sarbatoarea Invierii nu e prea tarziu nici acum sa faca rezervarile necesare.

Cinci zile la Vila "Trandafirul"

Zona turistica "Tocile" din apropierea localitatii Sadu, circa 12 kilometri distanta de Sibiu, cu acces auto permanent, pune la dispozitia celor interesati una dintre cele mai atractive oferte speciale pentru perioada Pastilor. Gazdele ofera cazare pentru sejur de minim trei zile, in cadrul caruia turistii pot opta pentru un regim de pensiune completa sau doar pentru cazare si program turistic. In acest caz, pretul scade simtitor pana la circa 100 RON pe noapte/persoana, dar clientii vor fi obligati sa isi aduca de-acasa mancarea, inclusiv drobul de miel si cozonacii.Proprietarii Vilei "Trandafirul" prefera, insa, grupurile organizate de maxim opt persoane, ce vor putea beneficia de tot ce are casa mai bun: ambianta superba, liniste, servicii cotate la categoria "trei stele" pentru cei care de Pasti nu doresc sa se desparta neaparat de computerul cu acces la internet sau televizorul cu pachet complet de programe. Pentru perioada 20/25 aprilie, in functie de numarul de zile incluse in rezervare, preturile la care se poate inchiria Vila "Trandafirul" pornesc de la 240 de euro si pot ajunge pana la 360 de euro. Pentru excentrici, proprietarii vilei pot participa la jocuri de paintball sau chiar sa zboare cu parapanta.

Sejur de trei zile la Rau Sadului

In judet exista insa si alte oferte interesante care pot retine atentia turistilor. Astfel, Pastile pot fi petrecute si in pensiunea agroturistica de la Rau Sadului. Oferta principala este aceea a unui sejur cu durata de trei zile, la pretul de 290 RON/persoana de cazare, in regim de pensiune completa.

Satul de vacanta Rau Sadului este amplasat la 32 de kilometri de Sibiu, in decorul superb al Muntilor Cindrel, cu acces auto permanent din DN 1 - Cisnadie sau DN 1 - Talmaciu, iar cabanele disponibile pentru inchiriat se afla tocmai in mijlocul unei livezi ce inverzeste in preajma Pastilor. Oferta pentru cele trei zile de sarbatoare, 21-24 aprilie, include acces la toate facilitatile pensiunii - spatii de cazare, TV, telefon interurban, utilitati, terenuri pentru activitati sportive si mancare cat cuprinde.

Din masa festiva de Pasti, gazdele promit ca nu vor lipsi ouale rosii, drobul sau friptura din carne de miel si nici cozonacii. Cei mai pretentiosi la mancare vor putea comanda si alte feluri de mancare sau le pot pregati singuri.

La Sibiel, cu mireasa pe cuptorul de paine

Daca turistii doresc amintiri de neuitat, o oferta tentanta este satul Sibiel, dintre eventualele destinatii de Pasti. Pentru 100 lei RON/persoana, pensiunea "Casa Stanca" pune la dispozitia clientilor sai un sejur complet de trei/cinci zile in regim de pensiune completa, inclusiv masa festiva in dimineata zilei de Pasti.

Gazdele, unele dintre cele mai primitoare familii din sat, ofera un meniu ardelenesc complet, cu traditionalul drob de miel, stufat, friptura de berbecut, ciorba de miel ardeleneasca si cozonacii crescuti pe vatra. Pentru cei care vor sa participe la slujba de Inviere exista biserica din Sibiel, unul dintre cele mai bine ingrijite lacase de cult ortodox din Marginimea Sibiului.

De asemenea, turistii pot vizita celebrul muzeu cu icoane pe sticla, ingrijit de parintele Zosim Oancea. Totodata, gazdele isi invita clientii sa profite de oferta unica prin partile locului - aceea de a petrece noaptea in patul matrimonial amenajat pe cuptorul de paine, ca in orice casa de marginean gospodar.

Un articol de Florian Gadea

.

13 Aprilie 2006

Vizualizari: 2103

Voteaza:

Oua rosii si drob de miel in Marginimea Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE