Politia ii cere lui Pimen lista cu politistii din mafia lemnului


Politistii suceveni i-au cerut arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, sa le puna la dispozitie lista cu politistii care ar face parte din mafia lemnului. Demersul organelor de ordine a fost facut dupa ce inaltul prelat sucevean a afirmat, in cadrul unei emisiuni la un post national de televiziune, ca in judetul Suceava politistii sunt in mafia lemnului si transporta materialul furat cu masinile politiei.

Cel care a facut aceasta solicitare este chiar seful politiei judetene, comisarul-sef Nicusor Todirut. Potrivit acestuia, arhiepiscopul Sucevei i-a promis ca se va interesa si va da cazuri concrete pentru ca Politia sa poata lua masurile legale impotriva acestora. "Daca nu se vor proba afirmatiile facute, consecintele vor fi de ordin moral, iar nu juridice.

Nu ne vom judeca cu Biserica", a declarat Todirut. Afirmatia a fost facuta dupa ce seful Inspectoratului Judetean de Politie a mers la IPS Pimen pentru a afla care sunt politistii corupti implicati in "mafia lemnului". Dispozitia de clarificare a acestei probleme i-a fost transmisa comisarului-sef Todirut de chestorul Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane. "Daca voi gasi un politist in afaceri cu material lemnos, a doua zi va trebui sa isi caute de lucru. Pe de alta parte, nici nu pot sa accept aruncarea anatemei asupra intregului corp politienesc din Suceava, mai ales ca aceste afirmatii s-au facut pe un post de televiziune national. Eu am declarat ca vreau sa fac curatenie in Politia suceveana si asta fac. Astept sa mi se confirme afirmatiile facute de IPS Pimen si, daca au existat politisti care s-au ocupat cu astfel de lucruri, voi lua masura eliminarii lor din sistem", a declarat comisarul-sef Todirut.

Prefectul, pe lista neagra

De implicare in mafia lemnului au mai fost acuzati de IPS Pimen prefectul de Suceava, Orest Onofrei, membri ai Guvernului si parlamentari, indirect, prin gatere pe numele finilor, cumetrilor si nepotilor. Singurul caruia IPS Pimen i-a mai dat o sansa "de convertire" in doua saptamani este ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, originar din Suceava. In replica, prefectul de Suceava l-a avertizat pe IPS Pimen ca acuzatiile nefondate risca sa descalifice Biserica. "Nu se poate ca din functia de autoritate si de credibilitate pe care o ai sa spui orice stiind ca cineva nu-ti pune la indoiala vorbele. Stiu ca Biserica repara, iarta si spovedeste, nu acuza", a declarat prefectul Orest Onofrei.

Un articol de Dan Pricope

.

11 Mai 2006

Vizualizari: 1144

Voteaza:

Politia ii cere lui Pimen lista cu politistii din mafia lemnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE