Salvati catedrala Sfantul Iosif


A doua campanie de strangere de semnaturi pentru salvarea Catedralei Sfantul Iosif din Capitala a fost lansata de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB).

"Facem un apel de suflet catre toti oamenii de bunavointa sa sprijine salvarea acestui monument de arhitectura si lacas de cult, reprezentativ pentru patrimoniul istoric si cultural al Romaniei", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presa al Arhiepiscopiei.

In urma primei campanii de strangere de semnaturi lansata doar in mediul bisericesc, a fost intrunita sustinerea a peste 15.000 de persoane. Preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al ARCB, a declarat ca de asta data a fost lansat un apel si la adresa organizatiilor care sustin demersurile de protejare a Catedralei Sfantul Iosif pentru a se implica in strangerea cat mai multor semnaturi din partea populatiei.

El a mai spus ca, dupa ce in 2006 au fost demarate constructiile la cladirea invecinata, au aparut fisuri in zidul catedralei, dar si in trotuarul din curtea bisericii.

ARCB s-a adresat in cateva randuri prefectului Capitalei, Mioara Mantale, precum si altor autoritati ale statului, cerand stoparea imediata a lucrarilor. Proiectul construirii unui bloc de birouri, avand de 19 etaje, langa Catedrala catolica Sfantul Iosif dateaza din 1998. In 1999, Arhiepiscopia Catolica Bucuresti si-a dat acordul pentru acest proiect, insa pe 4 iulie 2001 l-a retras deoarece nu s-a putut ajunge la un acord in legatura cu garantiile pentru evitarea unor eventuale stricaciuni.

 

.

01 Mai 2007

Vizualizari: 2971

Voteaza:

Salvati catedrala Sfantul Iosif 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE