Sfidare totala a Justitiei si a Bisericii in judetul Vaslui


Schitul ilegal Tanacu functioneaza cu toate motoarele si se tin slujbe de exorcizare in secret. Activitatea de la Manastirea "Sf. Treime" din Tanacu, judetul Vaslui, in care a fost rastignita o tanara maicuta, continua in forta, cu usile ferecate de frica ziaristilor.

Avocatii cauta nod in papura

Dupa spusele satenilor, sfidand atat Justitia, cat si Biserica Ortodoxa Romana, preotii si maicutele de acolo tin in continuare slujbe, dupa cele relatate, chiar de exorcizare. Sfantul Sinod al BOR a decis ca tratamentul la care a fost supusa maicuta Irina Cornici de slujitorii bisericii "Sf.

Treime" contravine moralei crestine. Inaltii prelati de la Bucuresti cer pedepsirea fostului preot Daniel Corogeanu si a celor patru calugarite care l-au ajutat.

Partizanii lui Corogeanu nu s-au lasat insa convinsi de deciziile Patriarhiei Romane si spun ca duhovnicul si ajutoarele sale nu au omorat-o pe maicuta. Mai mult, aparatorii preotului exorcist sunt de acord cu deshumarea maicutei Irina Cornici, sustinand ca moartea tinerei nu s-a datorat tratamentului primitiv din manastire, ci unei boli de plamani de care suferea Irina. "Imobilizarea care v-a fost dumneavoastra livrata ca o exorcizare nu este adevarata. Tanara a fost tinuta pe o targa peste care fusese pusa o patura. I s-au pus mainile pe spate pentru ca nu putea fi tinuta pe plan orizontal. A fost obligatoriu sa fie imobilizata, pentru ca asa era ritualul. Va rog sa retineti, din nou fac precizarea, preotul nu stia de existenta unei insuficiente pulmonare grave", a precizat avocatul Luana Pintilie de la Baroul Iasi. La Manastirea "Sf. Treime" din Tanacu, poarta principala si portile laterale sunt ferecate cu lanturi, iar biserica este incuiata. In interior, oamenii bisericii cosesc iarba si si-au reluat activitatile cotidiene, ca si cand nimic nu s-a intamplat. Echipele de ziaristi sunt alungate de fanatici. Un calugar si un mirean au incercat sa goneasca ziaristii, iesind din anexele bisericii. Oamenii din Tanacu sustin ca duminica, miercurea si vinerea au loc slujbe, in mare secret, la adapostul intunericului. "Da, sunt si calugari, si maicute la manastire. Se face slujba, dar intra numai persoanele cunoscute. Ati vazut ce scandal a iesit, parintele fiind acuzat pe nedrept. Acum a venit un alt preot. A mai fost si o fata din aia, posedata. Au facut rugaciuni pentru ea", a precizat unul dintre sateni, crezand ca vorbeste cu un consilier al Prefecturii Vaslui. Daca slujbele continua, totul se face dincolo de legile bisericii si cele ale statului roman.

Dosarul exorcistilor se judeca la Iasi

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata cererea de stramutare a cauzei din Moldova, formulata de avocatii apararii. Dosarul in care Petru Corogeanu si cele patru maicute sunt acuzati de lipsire de libertate si omor va fi judecat la Iasi. Deocamdata, magistratii de la Curtea de Apel Iasi sunt nevoiti sa judece doar prelungirea mandatului de arestare preventiva. In fata magistratilor bucuresteni, avocatii celor cinci acuzati au sustinut ca dosarul sa fie judecat la o alta instanta decat cea ieseana, insa aceasta cerere le-a fost respinsa. Cei cinci acuzati de la Manastirea Sfanta Treime, din localitatea vasluiana Tanacu au sustinut ca magistratii ieseni ar putea fi influentati de puternica mediatizare a acestui dosar care prezinta moartea maicutei Irina Cornici.

Un articol de Catalin Dumitrescu

.

10 Iulie 2005

Vizualizari: 1115

Voteaza:

Sfidare totala a Justitiei si a Bisericii in judetul Vaslui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE