Constantenii, invitati din nou la Slujba Invierii la Mangalia


Slujba Invierii pe care o va organiza Arhiepiscopia Tomisului in acest an se va desfasura in premiera la Pestera Sfantului Andrei si, in paralel, pe malul marii la Mangalia, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti.

Potrivit cotidianului local „Cuget Liber”, transportul credinciosilor pana la manastire va fi gratuit, acestia urmand sa ajunga la slujba cu ajutorul autocarelor oferite de catre Arhiepiscopie.

Locul de desfasurare al slujbei din acest an nu a fost aleas intamplator, deoarece pestera a fost primul loc in care a slujit Sfantul Apostol Andrei, iar in apropiere se afla izvorul facator de minuni.

Totodata, ca in fiecare an, Arhiepiscopia Tomisului le va oferi credinciosilor oua, pasca si faclii cu care se va lua lumina chiar din pestera. Si credinciosii pot contribui la seara Invierii, prin aducerea de oua si pasca care vor fi impartite in noaptea de Inviere. Curtea manastirii Sfantul Apostol Andrei, unde se afla pestera, va gazdui la finalul servicului religios o agapa crestineasca. 

Credinciosii care nu vor putea sa ajunga la evenimentul de la pestera pot sa mai ia in calcul varianta participarii la inedita slujba de pe malul marii, de la Mangalia. Aceasta se va desfasura in cadrul actiunii „Lumina de la malul marii“ si va avea loc pe plaja din apropierea Hotelului „President“ din localitate. La eveniment sunt asteptati sa ia parte, potrivit estimarilor facute de oficialii locali, aproximativ 25.000 de credinciosi. Tot ca o premiera, se va organiza un duplex televizat, de pe plaja din Mangalia si de la Pestera Sfantului Andrei.
 
Mangalia, Romania/Romanian Global News    

.

13 Aprilie 2006

Vizualizari: 1541

Voteaza:

Constantenii, invitati din nou la Slujba Invierii la Mangalia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE