Inscrieri pentru - Onomastica Mariilor, la parohia romaneasca Buna-Vestire din Munchen

 

Comitetul de Femei al parohiei ortodoxe romane "Buna-Vestire"din Munchen organizeaza miercuri, 15 august, cu ocazia sarbatorii "Adormirea Maicii Domnului", o agapa, cu prilejul onomasticii celor care poarta numele Maicii Domnului.

 

Parohia ortodoxa romana "Buna-Vestire"din Munchen a fost infiintata pe 22 septembrie 1979 de un grup de romani azilanti in Germania inca din timpul celui de al doilea razboi mondial. Dupa moartea acestora, in anul 1983, s-a ales un nou comitet parohial avandu-l ca presedinte pe preotul Dumitru Popa din Freiburg, Ion Cicala vicepresedinte, Dan Moarcas secretar, Julian Catichi casier, Dr.Constantin Nagacevschi si Alexandru Petre consilieri. Oficial, parohia a fost recunoscuta de catre autoritatile de Stat in anul 1986 prin Decretul nr.

11905. Inca de la infiintare, parohia Buna Vestire din Munchen s-a aflat in jurisdictia canonica a "Eparhiei ortodoxe romane pentru Europa Centrala"cu resedinta la Freiburg, (eparhie nerecunoscuta canonic) care facea parte din structura canonica a Arhiepiscopiei Multinationale din Paris avandu-l ca intaistatator pe episcopul George Wagner, aflat si el sub jurisdictia canonica a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol. In prima duminica din decembrie 1987, pr. Simion Felecan reuseste sa concelebreze pentru prima data impreuna cu parintele Dumitru Popa caruia ii solicita primirea in structura canonica a Eparhiei Ortodoxe Romane pentru Europa Centrala, respectiv in vicariatul roman din Freiburg. Apropiindu-se sfintele sarbatori ale Nasterii Domnului, parintele Dumitru Popa, in calitate de preot paroh si vicar administrativ, la cererea expresa a credinciosilor din Munchen, imputerniceste pe parintele Simion Felecan sa acorde asistenta religioasa credinciosilor pe toata perioada Sfintele Sarbatori.  Consiliul parohial si credinciosii prezenti hotarasc primirea parintelui Simion Felecan ca preot paroh al parohiei Buna -Vestire. Prin "Decretul de numire"nr. 8/1988, emis de vicariatul roman de la Freiburg, parintele Simion Felecan este numit preot paroh al parohiei Buna Vestire, "cu posibilitatea de a servi ca pastor duhovnicesc in tot tinutul Bavariei".


La ora actuala parohia "Buna - Vestire"este una din cele mai mari si mai bine organizate parohii din cadrul Mitropoliei.


Incepand cu anul 1993, parohia a reusit sa asigure preotului paroh un salariu lunar si sa acopere toate cheltuielile administrativ-gospodaresti din fonduri proprii, contribuind substantial si la organizarea si dezvoltarea Mitropoliei.


Din anul 1986 parohia Buna Vestire editeaza Buletinul parohial "Marturia", iar in cadrul parohiei activeaza permanent corul mixt "Agapia"compus din 25-30 de membri, care participa in fiecare duminica la Sf. Liturghie, sustine concerte in diferite biserici si orase, ia parte la slujbe ecumenice si la festivitati cu caracter national. De asemenea, in cadrul parohiei functioneaza "Scoala duminicala"unde se predau ore de religie si de limba romana. La ora actuala parohia Buna Vestire are peste 300 de membri contribuabili si este in cautarea unui locas propriu. In acest scop, parohia a deschis un cont special la "Evang.Kreditgenossenschaft eG.": cu specificarea: Rum. Orth. Kirchengemeinde: Konto: 10 34 01 600; BLZ: 520 604 10; -"Fur den Kirchenbau".

 

 

.

12 Iulie 2007

Vizualizari: 1153

Voteaza:

Inscrieri pentru - Onomastica Mariilor, la parohia romaneasca Buna-Vestire din Munchen 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE