Primul Simpozion international pe tema rezistentei anti-comuniste


In perioada 24-26 martie, la Fagaras - Sambata de Sus, va avea loc prima editie a simpozionului international Rezistenta Anticomunista - cercetarea stiintifica si valorificarea muzeala.

Organizatorii evenimentului sunt Fundatia Culturala „Negru Voda” Fagaras, Universitatea de Arte Bucuresti, Manastirea „Brancoveanu” Sambata de Sus, Muzeul tarii Fagarasului „Valeriu Literat” si Asociatia Culturala „Mozaic” Cluj-Napoca.

Simpozionul isi propune sa ofere istoricilor si cercetatorilor romani si straini posibilitatea de a interactiona intr-un mod care sa aiba rezultate pentru cercetarea istoriei recente a Romaniei si a Europei Centrale si de Est. La Simpozion vor participa un numar de 50 de persoane, cadre didactice, istorici, cercetatori, atat din tara cat si din strainatate (Ungaria, Germania, SUA, Canada). Proiectul va aduna la un loc cercetatori si istorici din tara si strainatate preocupati de fenomenul rezistentei anticomuniste, in timp ce Muzeul Rezistentei Anticomuniste din tara Fagarasului care poate beneficia efectiv de experienta participantilor, iar comunicarile prezentate la Simpozion vor fi publicate intr-un volum care va completa bibliografia rezistentei anticomuniste.

Nu in ultimul rand, simpozionul va reprezenta un nou pas dintr-o serie de activitati care si-au propus sa aduca in fata opiniei publice locul si rolul tarii Fagarasului in rezistenta anticomunista. Simpozionul care se va desfasura in luna martie este primul dintr-o serie care se va dori cat mai lunga si care, spera organizatorii, va creste ca importanta in timp. Programul complet al manifestarilor poate fi vizualizat la adresa http://www.gid-romania.com/IndexSections.asp?SectionID=61&SID=277.
 
Fagaras, Romania/Romanian Global News     

.

22 Martie 2006

Vizualizari: 1315

Voteaza:

Primul Simpozion international pe tema rezistentei anti-comuniste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE