Slujbe de Paste la parohia ortodoxa romana din Strasbourg


Slujbe de Paste la parohia ortodoxa romana din Strasbourg      

 

 

Pentru ca romanii din Franta sa se simta mai aproape de tara si de spiritul sarbatorilor petrecute ca acasa, Parohia Ortodoxa Romana "Sfantul Ioan Botezatorul" din Strasbourg va organiza slujbe speciale in Postul Paresimilor, in Saptamana Mare si in zilele Sfintelor Pasti, dar si evenimente speciale pentru comunitatea romaneasca.

Toate slujbele vor avea loc in biserica parohiala (14, rue Sainte Elisabeth, Strasbourg). In fiecare vineri seara, intre orele 19.00 - 20.00 se va oficia slujba pentru Acatist si Taina Marturisirii (spovedanie); in fiecare sambata, intre orele 19.00 - 20.00 va avea loc Vecernia si Taina Marturisirii (spovedanie); in fiecare duminica, Utrenie la ora 9.15 si Sfanta Liturghie la ora 10.30.

In Duminica a treia din Postul Mare, a Sfintei Cruci (30 martie), la sfarsitul Utreniei a avut loc scoaterea si inchinarea Sfintei Cruci. Miercuri, 9 aprilie, in saptamana a cincea din Postul Mare, va avea loc, de la ora 19.00, Denia Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul, iar vineri, 11 aprilie, in saptamana a cincea din Postul Mare, de la ora 19.00 Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Duminica, 20 aprilie, Duminica Floriilor, de la ora 9.15 va avea loc Utrenia, iar de la ora 10.30 Sfanta Liturghie, urmata de binecuvantarea salciilor si parastase (dezlegare la peste).

Marti 22 aprilie si miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00, Denii, iar joi, 24 aprilie, in Joia Mare, de la ora 20.00, va avea loc Denia celor 12 Evanghelii, urmata de spovedanii (Taina Marturisirii) si Comemorarea Cinei celei de Taina, in timpul careia a fost instituita Sfanta Euharistie (Impartasania). Biserica invita la slujba Sfintelor Patimi, cand se da citire celor douasprezece texte luate din cele patru Evanghelii, relatand evenimentele care au precedat si insotit Rastignirea lui Iisus.

Vineri 25 aprilie (Vinerea Mare), de la ora 19.00, va fi tinuta Denia Prohodului Domnului, urmata de Taina Marturisirii (spovedanii). Sambata 26 aprilie (Sambata Mare), intre orele 9.30 si 11.30 are loc impartasirea copiilor si spovedanii (Taina Marturisirii), iarde la ora 22.45 Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a Invierii Domnului, impartasirea celor pregatiti prin post si spovedanie; binecuvantarea oualor rosii si a cozonacilor.

Lumanarile speciale pentru noaptea Sfintelor Pasti se pot procura numai la intrarea in biserica, inaintea inceputului Slujbei Invierii (pentru a evita picaturile de ceara si a proteja capela, nu se aduc lumanari din afara). "Pastile" (prescura stropita cu vin si binecuvantata) se vor imparti la sfarsitul Sfintei Liturghii din noaptea Invierii si la "A Doua Inviere" (in ziua de Pasti).

Duminica 27 aprilie (Invierea Domnului), de la ora 12.30 va fi oficiata slujba de "A Doua Inviere" (Vecernia Sfintelor Pasti) si agapa festiva (enoriasii pot aduce la biserica bucate de sarbatoare, care se vor depune pe mesele pregatite din timp in spatiul amenajat si se vor binecuvanta la sfarsitul slujbei, ingaduind astfel tuturor sa ia parte la bucuria Praznicului).

.

06 Aprilie 2008

Vizualizari: 1279

Voteaza:

Slujbe de Paste la parohia ortodoxa romana din Strasbourg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE