Santierul unui proiect social al Arhiepiscopiei Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului va inaugura, vineri, 25 septembrie 2009, incepand cu ora 13, lucrarile de constructie la Centrul de ingrijiri paleative «Sf. Nectarie» destinat bolnavilor oncologici in faza terminala. Piatra de temelie va fi sfintita de PS Episcop Vicar Vasile Somesanul. Acest Centru isi propune sa ofere asistenta spirituala si medicala, precum si mediul necesar pentru usurarea suferintelor a 20 de bolnavi oncologici.

Coordonatorul acestui proiect este Episcopul vicar Vasile Somesanul, care impreuna cu un grup de initiativa format din medici si teologi depun eforturi pentru strangerea de fonduri in vederea demararii lucrarilor la acest centru. In prezent, proiectul a primit autorizatia de constructie din partea Primariei, lucrarile fiind programate sa inceapa in aceasta toamna. Centrul va avea o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulti si un ambulatoriu de specialitate. Costul total al investitiei este estimat la 2.212.850 de euro.

Donatii si sponsorizari se pot face in cele doua conturi deschise la Banca Transilvania, cod fiscal 4547095: RO57BRTL01301205P1291801 (lei) si RO07 BTRL 01304205P12918XX (euro).

Primul centru de ingrijiri paleative a fost infiintat la Brasov, printr-un sprijin financiar extern foarte generos, care, prin calitate, s-a impus ca un "centru de excelenta european". Un alt asezamant destinat bolnavilor oncologici functioneaza la Bucuresti, sub conducerea si coordonarea doctorului Pavel Chirila, presedintele executiv al Asociatiei "Christiana" la nivel national.

Sursa: monitorulcj.ro

22 Septembrie 2009

Vizualizari: 416

Voteaza:

Santierul unui proiect social al Arhiepiscopiei Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE